Vogue представя 40 легендарни жени на корицата за последния брой на редактора Едуард Енинфул

09-02-2024

Супермодели Синди Крауфорд, Наоми Кембъл, Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста са сред 40-те фешън икони, които позираха за последната корица на британския Vogue под ръководството на главния редактор Едуард Енинфул. 

Опра Уинфри, Джейн Фонда, Виктория Бекъм, Дуа Липа, Джиджи Хадид и Майли Сайръс също са част от звездната 'прощална снимка', която украси корицата на изданието, носещо заглавието 'Legendary'.

Самият Енинфул сподели, че иска последната му фотосесия за модната Библия да бъде 'посветена на жените' и обяви, че нито един човек не може да 'капсулира последните няколко години за списанието'.

Вече бившият главен редактор избра за финалната си корица жени, за които твърди, че са 'достигнали отвъд модата и културата, за да променят структурата на обществото през последните години, по различен, но винаги положителен начин'.

Кейт Мос, Кара Делевин, Джема Чан, Джоди Комер, Мая Джама и Рина Саваяма са сред британските звезди, които са включени в изключително разнообразния състав. В списъка на суперзвездите влизат още Серина Уилямс, Иман, Селма Блеър и Аня Тейлър-Джой.

Звездният дамски състав долетя от цял свят и през декември се събра в студио в Ню Йорк, което беше описано като огромно постижение заради цялата логистика и съобразяването с работните графици на всяка една от гостенките.'Майка и дъщеря Кая Гербер и Синди Крауфорд пътуваха заедно', пише Енинфул в списанието.

'По същия начин Салма Хайек Пино и Линда Еванджелиста, като се има предвид, че Салма остана в къщата на Линда предната вечер. Дуа Липа и Майли Сайръс също успяха да намерят време в своите натоварени графици. И всички се погрижиха нещата да вървят гладко, за да може Джиджи Хадид да се прибере навреме при малкото си дете.'

Списание Vogue публикува видео от груповата фотосесия, за да докаже, че дамите не са били снимани отделно и после събрани, посредством Photoshop. 51-годишният Енинфул напуска поста главен редактор след седем години разчупване на границите в модната Библия.

Той ще остане като редакционен съветник на изданието, но ще заеме нова позиция, насочена към разрастване на марката в световен мащаб.

Негов наследник е британският журналист Чиома Ннади, която поема длъжността ръководител на редакционното съдържание, а не главен редактор. Тя е първата чернокожа жена, която оглавява списанието.

Мартенският брой на британския Vogue ще бъде достъпен чрез дигитално изтегляне и на будките за вестници от вторник, 13 февруари.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net