Звезди, блясък, смели и екстравагантни тоалети на Met Gala 2024

07-05-2024

Помпозни, завладяващи и демонстриращи широкия размах на модното изкуство бяха тоалетите на тазгодишния бал 'Мет Гала'.

'Мет Гала' е едно от основните светски събития в САЩ, има за първоначално призвание да е основен източник на финансиране на модния департамент на престижния музей Метрополитън. Според в. „Ню Йорк таймс“ място на една от масите за вечерята струва 75 000 долара, а ангажирането на цяла маса излиза 350 000 долара. Предишното издание на гала вечерята донесе на организаторите 22 милиона долара. 

Тази година темата на експозицията, която посрещна дизайнерите и знаменитостите, беше 'Спящите красавици: Пробуждане на модата', а обявеният дрескод - 'Градината на времето'.

Звезди като Пенелопе Крус, Кайли Миноуг, Зендая, Дженифър Лопес, Деми Мур, Ума Търман, Ариана Гранде, Синтия Ериво, Ая Накамура, Ана Уинтур, Сара Джесика Паркър и много други предизвикаха ентусиазма на множеството, събрало се пред музея. Знаменитостите позираха дълго време пред фоторепортерите, а после изкачиха емблематичните стъпала. 

Тоалетите, които звездите бяха избрали, варираха цветово от строгото черно и пестеливото бяло, до истинско изобилие от цветови нюанси. Линията на роклите на дамите също варираше от семпла до екстравагантна и пищна. 

Цветята бяха навсякъде – от малък детайл, бижу, щампа, десен до форма на роклята, превръщаща дамата, която я носи, в живо цвете. 

Изобилието от цветя се вписваше в тазгодишната тема на бала „Градината на времето“, заимствана от едноименния разказ на на писателя Джеймс Балард. 

Събитието по традиция се организира в първия понеделник на месец май и съпътства откриването на голямата експозиция на модния департамент на Метрополитън. Експозицията ще продължи от 10 май до 2 септември. 

Музея е сътрудничил с компанията Опън ей ай, създала генеративен изкуствен интелект, за да позволи на посетителите на изложбата да говорят например със светската дама от 20-те години на миналия век Натали Потър, която е носела в деня на сватбата си внушителна рокля с още по-внушителен шлейф. Този впечатляващ тоалет също е част от експозицията тази година. Тя включва 250 експоната от постоянната колекция на модния департамент на музея,  включително някои облекла, които много рядко се виждат на публично място и са толкова ефирни и крехки, че трябва да бъдат поставени под стъкло. 
 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net