Българка е рисувала роклята на Мария Бакалова за фестивала в Кан

22-05-2024

Актрисата Мария Бакалова предизвика възхищение при появата си на тазгодишния Международен филмов фестивал в Кан. 

Българката присъства лично на премиерата на най-новия филм с нейно участие 'Стажантът', определен от западните медии като едно от най-очакваните събития на фестивала и включен в състезателната програма на форума.

Бакалова премина по червения килим, облечена в рисувана рокля от колекцията на италианските дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана, но малцина знаят, че впечатляващата картина върху долната част на роклята ѝ е дело на българка – Михаела Етова, предава БНР.

Повече от 20 години Михаела Етова живее и работи в Италия, като последните 12 е част от екипа художници на италианските дизайнери. Михаела е завършила 'Стенопис' в Националната художествена академия в София и 'Графичен дизайн' в Академията за изящни изкуства в Болоня, Италия.

Естеството на работа и мащабите на модната къща, за която работи, не ѝ позволяват да говори пред медии, но специално за Радио България Етова каза, че е изключително развълнувана, че вижда работата си да краси друга успяла българка. А 'картината' върху пищната тюлена рокля на Мария Бакалова е вдъхновена от конкретно артистично пространство, което запазва в тайна. 

Филмът 'Стажантът' разказва за пътя на Доналд Тръмп като прохождащ предприемач в областта на недвижимите имоти в Ню Йорк и за отношенията му с неговия довереник и ментор – адвоката Рой Кон, свързван с нюйоркската мафия.

Българската актриса Мария Бакалова се превъплъщава в образа на първата съпруга на магната и майка на трите му по-големи деца - Ивана Тръмп, родена и израснала в някогашна Чехословакия.

Филмовата история е холивудски дебют за режисьора Али Абаси след спечелената от него награда в конкурса 'Особен поглед' на Кан през 2018 г. с филма 'Граница'.

В ролята на 45-ия президент на САЩ и настоящ кандидат за поста е американецът от румънски произход Себастиан Стан, а в образа на адвокат Кон влиза американският актьор Джеръми Стронг.  

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net