Мета Гала в Ню Йорк е посветено на "Карл Лагерфелд: линия на красотата"

03-05-2023

В Ню Йорк се проведе най-грандиозното модно събитие на годината – балът Мет Гала. Десетки от най-популярните личности на шоубизнеса минаха по червения килим като тоалетите им тази година бяха съобразени с темата „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“.

През първия понеделник на май по традиция любителите на модата насочват погледи към Голямата Ябълка. В музея „Метрополитън“ главната редакторка на списание „Воуг“ – Ана Уинтур, събира елита на шоубизнеса като всеки път балът „Мет Гала“ е тематичен.
Тази година темата беше „Карл Лагерфелд: Линия на красотата“. Редица звезди бяха избрали емблематични тоалети, с които да отдадат почит на гениалния творчески директор на „Шанел“.
Не липсваха и нестандартни решения за тоалет в памет на дизайнера.

'Определено имаше някои изненади. Събитието тече, всички са заедно, забавляват се и изведнъж се появява някой в костюм на котка – говоря за Джаред Лето. Буквално стил „Карл Лагерфелд“, който обожаваше своята котка“, каза Лей Нордстром, моден редактор.

До средата на юли в музея „Метрополитън“ ще бъде поставена изложба, посветена на Лагерфелд. Експозицията ще представи творческия път на дизайнера - от ранните му години като асистент на Пиер Балмен до върха на модна къща „Шанел“. Балът „Мет Гала“ се провежда с цел да бъдат събрани средства за Института за костюми в Ню Йорк. Билет за събитието струва над 30 хиляди долара, при това се допускат само предварително одобрени гости.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net