Започна Седмицата на мъжката мода в Париж

23-06-2021

Дефилетата се завръщат предпазливо на Седмицата на мъжката мода в Париж, която започна вчера с представяне в интернет на смесени колекции.

За разлика от Лондонската седмица на модата, която стана 'полово неутрална', парижката официално е посветена на мъжете. Дизайнерите обаче са склонни да премахват границите между половете, що се отнася до гардероба.

Китайската марка 'Sankuanz' отстоя асексуалната си естетика, независимо дали в огромните костюми или тениските с графити. Японската 'Kidil' също предложи смесена колекция, но в стил пънк - с размазан грим и коси, боядисани в изкуствени цветове. Френският колектив 'Gamut' наблегна на разнородността и позитивизма в спортно облекло, еднакво подходящо за мъже и жени.

'Lanvin' представи късометражен филм, наподобяващ музикален клип от 90-те години на миналия век с гардероб, който смесва сезоните 'за него и нея'.

Само шест модни къщи, от които 'Dior' в петък и 'Ermes' в събота са обещали дефилета пред публика от общо 72 в програмата. Много от големите марки остават във виртуалното пространство - 'Luis Vuitton', 'Dries van Noten', 'Yohji Yamamoto', 'Issey Miyake, 'Thom Browne'.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net