Новата колекция на "Диор": Завръщане към черното

02-07-2019

Със серия черни рокли с бюстиета, които биха изглеждали прекрасно на икона като Грейс Кели на подиума в Париж се възцари класическо настроение при представянето на новата колекция на „Диор“. Дори историческите елементи в декора на шоуто носеха модерен привкус.

Проведена в щабквартирата на модния лейбъл, където основателят Кристиан Диор показва своите дизайни до смъртта си през 1957 г, последните творения од кутюр бяха богати на намеци и намигвания към онази епоха – от А силуетите до роклите с бюстиета.

Гостите на ревюто си проправяха път през стаи, украсени с димни завеси в затъмнен модел на градска къща. Стиловете също смесваха класическо с модерно, а леките материи придаваха на черните дрехи усещане за ефирност.

Дизайнерката на „Диор“ Мария Грация Чиури бе заложила на черното, за да не отвлича вниманието от класическите силуети на бранда.

 Мария Грация Чиури – творчески директор на „Диор“:
„За тази колекция беше важно да покажа дрехите в черно – не изцяло, но повечето – идеята е хората да погледнат на тоалетите като проект, който може да се персонализира за тях самите, да изберат нещо специфично за себе си.“

 Поли, украсени с пера или дантели бяха подчертани, за да добавят обем към цялостния ансамбъл, а мрежести воали и плетени шапки допълваха тоалетите.

 Седмицата од кутюр, която продължава до 4 юли, е парад на единствени по рода си дрехи, създадени от дизайнерите по строги правила, в противовес на по-масовата продукция прет-а-порте.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net