Седмица на модата в Ню Йорк вече ще е 5 дена

10-05-2019

Нюйоркската седмица на модата занапред няма да е 7-дневна, а 5-дневна, оповести Съветът на модните дизайнери в САЩ, цитиран от Франс прес. По този начин той се съобразява с онова, за което от години настояват редица професионалисти в сектора на модата.

От известно време нюйоркските седмици на модата се сблъскват с проблеми, по-специално заради неучастието на много дизайнери, от Томи Хилфигър и Зак Поузън до Александър Уанг, Том Браун, Джоузеф Алтусара и Върджил Абло.

'Решението не е свързано единствено с американската модна индустрия, а и с промяната, която е нужна за популяризиране на нюйоркските седмици на модата по света', се казва в информация на сайта на Съвета на модните дизайнери в САЩ. Промяната е повлияна от новия му председател, дизайнера Том Форд, който ще заеме поста на 1 юни.

Съветът на модните дизайнери в САЩ и Том Форд взели заедно решение нюйоркските седмици на модата да са по-кратки.

Том Форд поема щафетата от Даян фон Фюрстенберг, която 13 години председателстваше съвета. Тя се е установила в Ню Йорк от пет десетилетия, за разлика от Том Форд, който е родом от Тексас и дълго е живял и работил в Италия и Англия, преди да се премести в Лос Анджелис.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net