Да свалим 2 кг за 2 дни без досадни диети

28-11-2019

Намалете приема на сол

По-малко сол означава по-малко задържане на течности и без подуване на корема.

Но да избегнем сол в храната си, не означава да слагаме по-малко в манджата. Оказва се, че голямо количество от солта, която приемаме ежедневно идва от продукти, за които не подозираме че съдържат такава съставка.

В диетичните храни, с които заместваме голяма част от традиционните хранителни продукти и успокояваме съвестта си, съдържат голямо количество сол, категоричните експерти по хранене.

Мюсли, зърнените блокчета, замразените зеленчуци и извара, трябва да останат извън диетата. Заменете ги с пресни плодове и зеленчуци, овесени ядки, кисело мляко и домашно приготвени зърнени ясния.

Приемайте и повече калии, чрез който тялото по естествен начин изхвърля натрия.

Продуктите с високо съдържание на калии са: сладките картофи, кокосова вода, кайсии, банани, пъпеш, смокини, портокали.

Ходете редовно до тоалетна

За да имате плосък корем, трябва да имате и редовен стомах.

Фибрите са естествени влакна, които стимулират работата на стомаха. Експертите смятат, че приемането на 35 - 40 г различни видове фибри на ден са достатъчни за жените.

Разтворими фибри си набавете от бобовите растения, овеса, ечемика, ябълките, крушите и лененото семе. Тези влакнини създават усещане за ситост.

Неразтворимите фибри, от своя страна, имат слабителен ефект. Те не се усвояват от организма и преминават през дебелото черво, за да засилят работата на отделителната система. Този тип фибри се намират в пълнозърнестите храни пшеница, ечемик, кафяв ориз, овесени ядки, тиквички, броколи, листни зеленчуци и грозде.

Може да стимулирате стомаха си и като вземате магнезий преди лягане, храносмилателни ензими преди хранене, пробиотици след хранене.

Намерете най-подходящия метод за вас. Чаша топла вода с лимон сутрин също раздвижва червата и активизира храносмилателната система.

Яжте природни продукти

Диетолозите съветват да се храним с продукти, създадени от природата. Те са абсолютно пълноценни за човешкия организъм.

От натуралните храни добиваме най-чиста енергия, която организма ни обработва лесно. 

Това означава, че въглехидратите, които приемате трябва да идват от пълнозърнести храни, плодове, млечни продукти и зеленчуци, съдържащи скорбяла, протеините включват боб, месо, риба и яйца; а здравословни мазнини идват от ядки, семена и растителни масла.

Яжте горчиви храни

Здравословен начин да загубите бързо някой друг килограм е като ядете по една порция горчива храна на ден. С този показател се характеризират: зелето, руколата, маслини, бадеми, горчиви листни зеленчуци.

Горчивите вкусове стимулират производството на слюнка, стомашни сокове и жлъчни секрети. Тази химическа реакция дава тласък на храносмилането, бързо изгаряне на мазнините, детоксикира черния дроб и жлъчния мехур, предотвратява запек, и намалява апетита за сладко.

Горчивите зелените продукти също са се доказали като здравословните храни. Те са богати на витамини и минерали като витамин А, калий, магнезий, витамин К, витамин B1, калций и хлорофил.

Не е случайно, че предястията на изисканите вечери най-често са леко горчиви. Според традиционните разбирания аператива подготвя стомаха за основното, а порция горчива храна прави именно това засилва метаболизма преди за почнем да се храним.

Дишайте дълбоко

9 от 10 души дишат повърхностно, което е неправилен начин и не доставя на организма необходимия кислород, за да функционира оптимално.

Неправилното дишане лишава организма от 1/3 от необходимия му кислород, а без него тялото ни не е способно да изгаря мазнините.

Дали дишате правилно може да разберете като поставите едната си ръка на корема, другата на гърдите. Вдишайте и ако гърдите ви отиват нагоре, а не навън, значи не дишате правилно. 

Дишането трябва да идва от корема. Практикувайте дълбоко дишане като легнете по гръб поставите книга върху корема си. Тя трябва да се издига плавно при вдишване и да се снижава при издишване.

След като научим основната техника може да започнем специално дихателно упражнение за сваляне на килограми. Вдишайте през носа и задръжте дъха си в продължение на 4 пъти повече време отколкото сте вдишали. След това издишвайте през устата за 2 пъти по-дълго. Така например ако вдишваме, броейки до 4, задържаме дъха си 16 секунди (4х4), след което издишаме за 8 секунди (2х4). Направете десет повторения по два пъти на ден.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net