Лейди Гага блесна на Метгала в Ню Йорка

07-05-2019

В Ню Йорк се състоя едно от най-пищните и бляскави модни събития - гала вечерта, организирана от Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк(Метгала).

По традиция на благотворителната проява се събират средства за Института за костюми към музея. Преди бала звездите, които са поканени,  дефилират по червения килим на музея в Ню Йорк, показвайки впечатляващи тоалети.

Лейди Гага обра овациите, като се появи с пищна розова рокля-наметало с качулка, дело на американския дизайнер Брендън Максуел. Пред очите на фотографите певицата свали роклята и отдолу се появи впечатляваща черна рокля на същия дизайнер, с която Лейди Гага парадира известно време, държейки и черен чадър. После тя свали черната рокля и отдолу се показа розова сексапилна рокля с тънки презрамки. Последва махане на още един пласт и Гага остана по черен сутиен, черни бикини и мрежест чорапогащник, позирайки провокативно на стъпалата пред музея.

Всяка година благотворителната проява се провежда под различна тема. Тази година мотото беше 'Камп - бележки за модата'. То бе вдъхновено от есето 'Бележки за камп' от 1964 г. на Сюзан Зонтаг, в което тя описва стила в модата камп. В това есе тя твърди, че за този моден феномен не трябва да се говори и че 'ако някой говори за него, това означава да го предаде'.

Стилът се отличава с ирония, хумор, пародия, с много преувеличаване, много театралност, много подражание, което не цели плагиатството. Името му идва от френския глагол camper в значението му на 'заемам поза'.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net