С какво ще запомним седмицата на модата в Ню Йорк

14-02-2019

Събитието в САЩ е първото от четирите големи международни седмици на модата, които се провеждат и в Лондон, Париж и Милано.

Обикновено тя се отличава със смесица от супермодели, известни личности на предните редове пред подиума и политически противоречия.

1. Том Форд показа сериозната си страна, като изрази позицията по отношение намерението на Тръмп да изгради стена между САЩ и Мексико. Дизайнерът описа шоуто като 'отговор на културата на негативността в света около нас, особено в Съединените щати'. Моделите му дефилираха под звуците на песента Don't Dream It Over на Crowded House, чийто текст гласи: 'Те идват, те идват, за да построят стена между нас. Ние знаем, че няма да спечелят.', Форд потвърди за Вог, че изборът не е случаен.

2. Дизайнерът Кристиан Сириано обедини усилията си със софтуерната компания SAP за приложение, което превърна подиума в модния отговор на  X Factor.
Приложението даде възможност на зрителите да гласуват в реално време за дефилиращите по подума модели от колекцията му.

3. Лейбълът Rag & Bone също се отклони от традиционния начин за провеждане модно ревю, използвайки изкуствен интелект, за да прикове внимание накъм колекцията си. Гостите, облечени с дрехи от последната колекция на Rag & Bone седяха на маса заедно с машина с изкуствен интелект, която по време на вечерята разговаряше и се обучава, а в последствие изнесе реч.
От Rag & Bone описаха шоуто като ”събитие което трябва да се преживее”.

4. Пиер Дейвис стана първият транссексуален дизайнер, който се представи седмицата на модата в Ню Йорк. Лейбъл No Sesso(което на италиански означава „Без пол”), е основан през 2015 година в Лос Анджелис. Той създава неутрални по отношение на пола дрехи, подходящи за всякъв тип тела. От лейбълът заявиха в Instagram, че са 'смирени от огромната любов и отзиви, които получават'.

5. Риалити звездата и наследничка на основателя на хотелите Хилтън, Парис Хилтън, която обикновено стои на първите редове в публиката, се качи на подиума. Тя носеше сребрист костюм, огромно колие и блестящи ботуши за марката The Blonds. 37-годишната Хилтън заяви в социалните мрежи, че това е била „най- добрата в живота й” седмицата на модата в Ню Йорк.

6. Отсъстваха някои големите имена, които традиционно показват колекции в Ню Йорк, което даде възможност на млади, иновативни дизайнери като Батшева Хей и Телфар Клеменс, за да влязат в светлината на прожекторите.

Келвин Клайн реши да не участва, след като през ноември се раздели с главния си дизайнер Раф Симонс.

Rodarte избраха по-топлия Лос Анжелис. Викктория Бекъм реши да представи колекцията си в Лондон.

Имаше и забележително отсъствие от първите редове в публиката. За първи път от 25 години, редакторът на Elle Нина Гарсия пропусна седмицата на модата. Тя обяви в социалните медии, че се възстановява от двойната мастектомия.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net