Идея за уикенда: Международният панаир на народните занаяти в Етър-а

04-09-2015

И тази година по традиция в първия уикенд на септември архитектурно-етнографския комплекс „Етър“ става домакин на Международният панаир на народните занаяти. От днес до 6-то септември всеки желаещ може да посети не само комплекса, но и да се запознае с многообразие от изящни творения и занаяти.

13-ото по ред изложение събира майстори от различни краища на страната и чужбина, чиито изделия са изработени по ръчна технология с традиционни инструменти. Тази година броят на участниците е рекорден.

Повече от 100 майстора – грънчари и копаничари, бакарджии и килимари, както и много други занаятчии ще демонстрират своите изделия, пише БНР.Те ще представляват над 10 страни, предлагайки на вниманието на посетителите сувенири от хартия и бродерия, шевици и накити от маниста, а също и много други ръчноизработени изделия.

Община Габрово е предвидила специална организация за дните на панаира. Оттам препоръчват жителите и гостите на града да използват автобусни линии 1, 10 и 14, който стигат до „Етъра“ с идеята да се избегнат задръствания и проблеми с паркирането. Гражданите, които ще се придвижват с личните си автомобили могат да се възползват от осигурените безплатни паркоместа в кв. Бичкиня, паркиннг на фирма „Цератицит и кв. Бичкиня, двор на ОУ „Христо Ботев“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net