Добре дошла на първата плажна библиотека!

26-06-2013

Надяваме се, достойната за уважение инициатива бързо да увлече последователи и примерът й да се разпространи и по други плажове и градове.

Организаторите са се постарали библиотеката да предлага заглавия от различни жанрове и на различни езици, за да удовлетвори туристите от всяка националност. Всеки е свободен да ползва библиотеката, а също и да обогати колекцията като дари донесените от вкъщи и прочетени по време на почивката книги.

Библиотеката, която ще се открие на 2 юли, е напълно безплатна и има за цел да предложи допълнително забавление за прекарване на отпуската, обясняват от пресслужбата на комплекса.

Засега любителите на четенето ще разполагат с избор от около 2000 заглавия на български, немски, английски, руски, френски и румънски език, с които да разнообразяват времето, прекарано на плажа.

Книгите са грижливо подбрани за всички вкусове и възрасти - криминалета, трилъри, мемоари. Очакванията на мениджърите на компанията са летовниците да оставят свои книги, които вече са прочели, и така да се обогати фондът.

Голяма част от чуждоезиковите книги са дарени от Каталина Събева от Literaty, TV and FilmAgency Anthea. Докато отдъхват на пясъчната ивица туристите ще могат да се запознаят и с Йовковата 'Албена' на български, руски, немски, френски, английски и румънски.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net