Корсика островът с едни от най-красивите плажове

09-05-2013


Родният остров на Наполеон е френска територия, която се намира толкова близо до Италия, че винаги е в центъра на териториални спорове между двете държави. 

Определено има защо! Не само стратегическото му положение в Средиземно море, но и природните му дадености си заслужават всяка капка пот, за да имаш влияние над тези безценни територии. И ние с готовност бихме се включили в спора, само да си намерим основателна причина!?

Културно историческият кръстопът е повлиял повече от положително на остров Корсика. Едва ли би могло да има по-добро съчетание между природа и култура и това е част от неговата магия.

Всеки, имал щастието да посети Корсика ще потвърди, че е едно от най-красивите и романтични кътчета на нашата планета. 

Паломбаджия, Острикони и Лоту са едни от най-красивите плажове не само в Европа, но и света. Снежнобелите пясъци и тюркоазените води са запазената им марка. Лесна е за запомняне!
Кристално-сините води на Средиземно море, малките заливчета, заобиколени от бели варовикови скали и изобилната зеленина, не са единствените козове, с които привлича посетители от цял свят.

Внимание заслужават и градчетата на острова, които имат свой дух, съчетаващ белезите на отминали епохи и модерност. Атмосферата е романтична и спокойна с типичните за Средиземноморието ниски сгради и тесни улички, изпълнени с чаровни френски кафенета. А в островната кухнята преобладават морските деликатеси, зеленчуците и виното. 

Да, освен всичко останало топлия средизмноморски климат на остров Корсика е подходящ за винопроизводството! Нямаме никакво съмнение, че чаша местно вино, изпито на палубата на яхта, акостирала в някой от стотиците корсикански заливи е едно незабравимо лятно преживяване.












viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net