PARK(ing) Day - творчество вместо коли

19-09-2014

Инициатива, преобразяваща местата за маркиране в оазиси за творчески изяви, се организира днес в София. PARK(ing) Day е едно отворено събитие, в което граждани, артисти, активисти, организации и бизнес си партнират, за да преобразят очертаните места за паркиране във временни публични пространства.

Координатор на инициативата е Фондация „Кредо бонум”. Повече за проявите в днешния ден разказа Симеон Василев в ефира на БНР:

В района на градинката на Народния театър има няколко места, има работилница за велосипеди на ул. „Съборна“. На ул. „Княз Александър Първи“ има поставен един роял за безплатни уроци по пиано. Пред Телефонната палата има разположена книжарница на открито. Има и пространство за безплатни уроци по йога. На паркинга на гърба на Народния театър ще има доста игри. На ул. „Славянска“ е изградена градинка на Дънов, в която от 12 до 13 часа ще бъдат показани цикъл от 5 упражнения на учителя. По „Шишман” има артинсталация, уроци по танци, гледане в бъдещето, работилница по варене на лютеница.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net