Лаго ди Комо - италианският рай на знаменитостите

18-06-2014

Джордж Клуни, Брад Пит, Донатела Версаче, Мадона, Ричард Брансън – са само малка част от знаменитостите, влюбени в Лаго ди Комо. Всички те притежават внушителни вили, разположени а идиличното крайбрежие.

Райското място, скътано сред заснежени върхове, се намира в северна Италия и е третото по големина в страната.

Лаго ди Комо, или езерото Комо, предлага незабравими гледки заедно с малките градчета, разпръснати по бреговете му с „У”- образна форма. Живописните и тихи улички на Комо, Леко, Беладжо, Менаджо и Варена дават уединение на световните знаменитости от векове насам.

От 2002 г. Джордж Клуни отдъхва в селцето Лалио, намиращо се на западния бряг на езерото. Вечният ерген е една от първите знаменитости, която се поддаде на чара на това прекрасно място. Всяка година той прекарва повече от четири месеца в своята луксозна вила „Олеандра”. За замъка си с 30 спални, намиращ се на брега на езерото, той плати 8 млн. паунда.

Комо, административен център на провинцията, наречен още „град на коприната”, е разположен на югозападния бряг на езерото Лаго ди Комо. Градът с 80 000 жители, предлага многообразие и различни занимания. Богат избор от автентични италиански кафенета и китни ресторантчета.

Отрупаното с малки градчета и курорти крайбрежие, предлага на посетителите огромен избор от места където може да се откъснеш от динамиката на деня. Красивото градче Беладжио, познато като „перлата на крайбрежието”, се намира там, където се пресичат трите ръкава на езерото. Там се намират едни от най-старите резиденции, строени през 17 век. Сред задължителните за посещение са: Вила Мелци, лятна резиденция на Франциско Мелци – вицепрезидент на Наполеон, известна със зашеметяващия си парк; Вила Сербольони, понастоящем дом на „Учебния и конферентен център Беладжо” – жилищен комплекс, основан и управляван от фондация „Рокфелер” през 1959 г. Прочутият й парк е създаден в края на XVIII в. от Алесандро Сербольони, а сградата се е появила на мястото на вила, принадлежала на самия Плиний Млади.

Вила д’Есте, построена през 1568 г. от кардинал Толомео Галио, се намира на север от Комо до селцето Чернобио. Днес резиденцията е луксозен хотел с прекрасна градина в английски стил, наследена от Каролина от Брунсуик, екстрадираната съпруга на принца на Уелс, която пребивава във вилата в периода 1816-1817 г. Днес тя е известна със своите знаменити гости, като единствено те могат да я разгледат отвътре. Но за сметка на това всички туристи могат да се разходят в други красиви градини наблизо.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net