Джордж Клуни създава школа по кинематография за млади таланти от бедни семейства

23-06-2021

Холивудският актьор Джордж Клуни отваря школа, в която тийнейджъри от бедни семейства от малцинствата ще бъдат обучавани на кинематография, осветление, визуални ефекти и други тънкости от филмовата индустрия.

Освен звездата от 'Гравитация' в проекта, който е съвместен с образователните институции в Лос Анджелис, ще участват и актьорите Кери Уошингтън и Дон Чийдъл.

Планирано е школата да отвори врати през 2022 г.

'Нашата цел е да покажем по-добре разнообразието в страната ни,' се казва в изявление на Джордж Клуни. 'Това означава да създадем училищни програми, в които младите хора да получат познания за снимането с камера, монтажа, визуалните и звукови ефекти - за всички възможности, които може да им предложи кариера в киноиндустрията'.

Школата ще се намира в квартал на Лос Анджелис, населен предимно с латиноамериканци. Преподавателите ще имат достъп до професионалисти от киноиндустрията, а учениците ще могат да се включват в различни академични програми и стажове.

В управителния борд ще бъдат Клуни, Уошингтън, Чийдъл, Минди Калинг, Ева Лонгория и трима продуценти, предава БТА. Те ще дадат 20% от първоначално определения бюджет за школата, който е седем милиона долара.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2021 Tvoia.Net