Дони, Кирил Маричков и Иван Лечев с голям концерт

14-01-2014

Петимата звездни музиканти - Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, от Фондацията можем да чуем и видим на 2-ри април тази година с първи концерт в зала 1 на НДК.

Фондацията е името на „Супергрупата” на България, която разпали сърцата на хиляди българи в Новогодишната нощ на площада и пред телевизионния екран с акустично изпълнение на едни от най-хубавите български песни.

На големия пролетен концерт музикантите ще изпълнят любимите песни на поне три поколения българи в акустичен вариант, съобщиха за БГНЕС организаторите от АРТИШОК.

„Искаме всеки в залата да се почувства, сякаш сме дошли на гости в хола му - да усети, че свирим и пеем лично за него. На всеки, който дойде на концерта ще предложим собствените му спомени”, споделя Дони.

„Ще свирим само песни, които познавате - всяка една от тях е история”, добавя Иван Лечев.

Най-старата песен в репертоара на групата е „Бяла тишина” от 1967 г, следвана от емблематични парчета, като „Няма връщане назад”, „Малкият Принц”, „След десет години”, „Две следи”, „Не така”, „Вкусът на времето”, „Уморени крила”, „Страхотен ден” и други.

Фондацията е създадена в началото на 2013 г, а идеята за групата е на Дони. Именно той събира на една сцена този „гръбнак от хора”, които са създали и изпълнявали тези прекрасни български песни (на „Щурците”, ФСБ, Дони и Б.Т.Р.).

Билетите за концерт на 2-ри април в зала 1 на НДК вече са в продажба на цени от 10 до 45 лв.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net