Русия се отдръпва от Евровизия

14-04-2017


Русия се оттегли от Евровизия. Страната не само няма да има представител в Киев, но и руската телевизия отказа да излъчи тазгодишния конкурс.

Това решение е взето във връзка със забраната на украинските власти за допускане до участие в Киев на руската представителка Юлия Самойлова, обясниха от държавната телевизия.

„Първи канал счита за невъзможно излъчването на конкурса „Евровизия“, се казва в официално изявление. Телевизионната компания също така изтъкна, че не счита за възможна замяната на руската представителка в конкурса Юлия Самойлова с друга изпълнителка.

Европейският съюз за радио и телевизия не можа да намери решение във връзка с участието на Самойлова в Киев. Организацията продължава да предлага варианта с изявата на Самойлова по телемост, или тя да бъде заменена с друга участничка.

„Ние считаме, че и двата варианта са неприемливи. Дистанционното участие би дискриминирало руската изпълнителка и това би било в разрез с правилата и принципите на конкурса. Вариантът със замяната на Юлия Самойлова с друг изпълнител по наше мнение дори не може да бъде разглеждан.“

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net