Промениха правилата за наградите Грами

16-06-2016

Ще бъде учредена номинация за песни, реализирани единствено за стрийминг в интернет. Това обявиха организаторите на наградите „Грами“. Освен това през 2017-та година гласуването ще се осъществява в по-малко на брой категории.

Академията, връчваща награди „Грами“ обяви, че записи, направени за разпространение чрез стрийминг платформи като Spotify, Apple и Tidal, ще имат право на номинации и на съответното „Грами“ отличие.

Тази промяна влиза в сила още през предстоящата кампания, която ще завърши с церемония на 12 февруари в Лос Анджелис.

Другите промени се отнасят до броя на категориите, в които журито може да гласува - от 20 стават 15. Остават четирите топ категории - албум на годината, песен на годината, албум на годината и най-добър нов изпълнител. Сега, за да има право на номинация за най-добър нов изпълнител, достатъчно е музикантът да е реализирал 5 сингъла. По-рано се изискваше издаването на цял албум.

Разделят се категориите за най-добър блус албум. Съответно златни грамофончета ще бъдат раздавани за най-добър традиционен блус албум и за най-добър съвременен блус албум. В „Грами“ надпреварата ще бъдат включени само онези албуми и сингли, които са били издадени между 1 октомври 2015 и 30 септември 2016 година.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net