Филм с българско участие спечели 4 награди Гоя

10-02-2016


Филмът „Никой не иска нощта“ - копродукция между Испания, България и Франция взе общо четири отличия от престижния кино форум „Гоя“ в Испания.

Отличията са в категориите за костюми, грим, дизайн, музика. Номинациите бяха девет - включително за филм номер едно, най-добра актриса за Жулиет Бинош и най-добър режисьор.

Наградите „Гоя“ бяха раздадени за 30-и път на церемония в Мадрид. Най-престижните статуетки на Испания са еквивалент на „Оскарите“. На церемонията бяха Жулиет Бинош, която играе в 'Никой не иска нощта', Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, която също се размина с наградата „Най-добра актриса“.

Драматичната комедия „Труман“ доминира с пет отличия в най-важните категории - най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър актьор, най-добър актьор в поддържаща роля и най-добър сценарий.

„Никой не иска нощта“ е по сценарии на Мигел Барос, а снимките са направени в България, Норвегия и Испания, като по-голямата част са заснети у нас. 300 български професионалисти са участвали във всички етапи от продукцията, начело с Ариел Илиеф.

Действието се развива в началото на XX век, а историята е вдъхновена от живота на полярния изследовател Робърт Пири. Неговата съпруга изоставя уредения си живот, за да намери мъжа си сред ледовете на Арктика. В Гренландия тя се запознава с млада ескимоска, която се оказва влюбена в Пири. Студът и полярната нощ преобръщат живота и на двете.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net