Ди Каприо с номинация за Златен глобус

10-12-2015

Лентата „Каръл“, проследяваща любовната история между две жени, води по номинации с пет на брой за наградите „Златен глобус“ във филмовите категории. Леонардо ди Каприо, Майкъл Фасбендер и Еди Редмейн са сред номинираните за най-добра мъжка роля.

„Каръл“ получи номинация за най-добра драма и за най-добра актриса във филмова драма. С по четири номинации във филмовите категории следват лентите „Големият залог“, „Завръщането“ и „Стив Джобс“.

За най-добра филмова драма са номинирани още „Лудия Макс: Пътят на яростта“, „Завръщането“, „Стаята“ и „Спотлайт“.

С номинации за най-добра комедия или мюзикъл са „Големият залог“, „Джой“, „Марсианецът“, „Шпиони“ и „Тотал щета“.

В категорията за най-добър актьор във филмова драма са номинирани Брайън Кранстън за „Тръмбо“, Леонардо ди Каприо за „Завръщането“, Майкъл Фасбендер за „Стив Джобс“, Еди Редмейн за „Момичето от Дания“ и Уил Смит за „Сътресение“.

Претендентките за приза за най-добра актриса във филмова драма са Кейт Бланшет за „Каръл“, Бри Ларсън за „Стаята“, Руни Мара за „Каръл“, Сирша Ронан за „Бруклин“ и Алисия Викандер за „Момичето от Дания“.

За най-добър режисьор са номинирани Тод Хейнс за „Каръл“, Алехандро Гонсалес Иняриту за „Завръщането“, Том Маккарти за „Спотлайт“, Джордж Милър за „Лудия Макс: Пътят на яростта“ и Ридли Скот за „Марсианецът“.

Отличията се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Церемонията за 73-ите награди 'Златен глобус' ще се състои на 10 януари 2016 г. Водещ на шоуто за четвърти път ще бъде британският комик Рики Джървейс.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net