Disney е най-печелившата компания в Холивуд

23-03-2015

Благодарение на небивалия успех на анимацията „Замръзналото кралство” Disney стана компанията с най-големи приходи в Холивуд за миналата година. Киностудията e отчела чиста печалба в размер на 1,7 милиарда долара за последните дванадесет месеца.

„Замръзналото кралство” буквално разби бокс-офисите с реализирани приходи от 1,274 милиона долара, докато производствени разходи по анимацията възлизат на 150 милиона долара.

Фантастичният екшън „Пазители на галактиката” е другата лента, благодарение на която Disney се кичи с короната. Само от продажба на билети той достигна приходи от 774 млн. долара.

Втората позиция е за “21th Century Fox”. Кинокомпанията е получила 1,5 милиарда долара печалба през 2014 година благодарение на блокбъстъри като „Зората на планетата на маймуните”, „Не казвай сбогом” с Бен Афлек, „Рио 2” и „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще”.

За компанията “Warner Bros.”, която по традиция заема първото място 2014-та година не е била особено силна. Тя се нарежда на трета позиция с 1,3 милиарда долара чиста печалба. Филми като „Лего: Филмът”, „Годзила” и финалната част от трилогията „Хобит” не донесоха очакваните печалби.

Четвъртото място е за “NBC Universal” със 771 млн. долара, петото е за “Sony Pictures” с 552 млн. долара, а шестото - за “Paramount Pictures” с 219 млн. долара.

Източник: The Hollywood reporter

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net