Кристен Стюарт стана първата американка със Сезар

21-02-2015

Кристен Стюарт беше отличена със „Сезар” за най-добра актриса в поддържаща роля и така се превърна в първата американка, която взима престижната френска награда, наричана още „френския Оскар”

24-годишната актриса, позната преди всичко с ролята си от поредицата „Здрач”, взе приза участието си в „Облаците на Силс Мария” ( “Clouds of Sils Maria”) на Оливие Асаяс, където си партнира с Жулиет Бинош.

40-та церемония по връчването на френските кинонагради ще бъде запомнена и с друга историческа награда. Драмата „Тимбукту” получи приза за най-добър филм и най-добър режисьор за мавританеца Абдерахман Сисако. Така за първи път африканец взима престижното отличие в Париж.

Филмът „Тимбукту”, посветен на трагичните събития в Мали през последните години, триумфира в общо 7 категории. Той е и в надпреварата за „Оскар“ за най-добър чуждестранен филм.

Наградата за най-добър актьор отиде у 25-годишния французин Пиер Нине, а като най-добра актриса бе отличена Адел Ене, която успя да победи Бинош в тази категория.

На церемонията в Париж присъстваше и Шон Пен, който получи почетен „Сезар“ за принос в световното кино.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net