Британските кино награди отидоха при американската драма Юношество

09-02-2015

Американката Джулиан Мур и британският актьор Еди Редмейн са големите победители на 68-ите британски филмови награди БАФТА. „Юношество” и „Гранд хотел Будапеща” триумфираха на церемонията, която се проведе в неделя в Кралската опера в Лондон.

Филмът „Юношество” си тръгна с БАФТА за най-добър филм, най-добър режисьор - Ричард Линклейтър и най-добра поддържаща актриса - Патриша Аркет. Лентата представлява уникален експеримент – сниман за 39 дни в продължение на 12 години.

Соченият за фаворит „Гранд хотел Будапеща” на режисьора Уес Андерсън взе най-много статуетки – цели пет (за най-добра музика, най-добър грим, най-добри костюми и декор), но в съществените категории беше изпреварен от „Юношество”.

„Теория на всичко”, филмът с биографични елементи за световно известния физик Стивън Хокинг и съпругата му Джейн, също получи три награди от Британската академия за кино и телевизионно изкуство, едната от които бе за Еди Редмейн за най-добър актьор във водеща роля. Лентата беше отличена с БАФТА за най-добър британски филм и за най-добър адаптиран сценарий.

Американката Джулиан Мур, която е и сред фаворитите за Оскар спечели отличието за най-добра актриса за „Все още Алис”, в който тя играе жена, засегната от болестта на Алцхаймер.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net