Куентин Тарантино смята да се оттегли след десетия си филм

12-11-2014

Куентин Тарантино планира да остави активната филмова дейност, след като приключи десетия си филм.

Ако не прави кино, ще пише пиеси и книги. „Ще премина грациозно в по-крехките ми години”, каза легендарният режисьор, който представя новия си уестърн “The Hateful Eight”.

„Не мисля, че трябва да стоиш на сцената, докато хората те помолят да слезеш. Харесва ми идеята да ги карам да искат малко повече. Мисля, че режисирането е работа за млади хора и ми харесва идеята за обвързване с пъпна връв на филмите ми от първия до последния. Не се опитвам да осмея хората, които мислят различно, но искам да изляза, докато все още съм силен”, сподели Тарантино.

Ексцентричният режисьор направи големия си дебют през 1992 година с филма „Глутница кучета”, а с „Криминале” печели „Оскар” за сценарии. „Убий Бил”, „Гадни копилета” и „Джанго без окови” получават изключително позитивното отношение на публиката. През 2015 година се очаква да излезе “The Hateful Eight”, който е режисиран и по сценарии на Тарантино.

„Планът ми е да направя десет филма, така че имам още два”, каза 51-годишният режисьор и побърза да се застрахова – „Ако по-късно попадна на добър филм, няма да се откажа от него само защото съм заявил, че се оттеглям”.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net