На добър час, шампиони!

16-05-2013

Елица и Стунджи ще пеят на полуфиналния етап на песенния конкурс Евровизия тази вечер. В 58-ото издание тази година участват общо 39 страни.

Песента Само шампиони ще се състезават с други 16 композиции на Малмьо арена в Швеция за правото да се яви на финала на конкурса на 18 май, събота.

Претендентите в тазвечерния финал са Латвия, Македония, Азербайджан, Финландия, Малта, България, Исландия, Гърция, Израел, Армения, Унгария, Норвегия, Албания, Грузия, Швейцария и Румъния. Този списък се допълва още от Испания, Франция и Германия, които по право отиват директно на финал.

БНТ ще излъчи шоуто на живо от 22.00 часа. България може да гласува в този полуфинал, но не и за нашата собствена песен. Това е причината българските участници Елица и Стоян да призоват всички българи в чужбина да ги подкрепят в опита им да класират страната ни отново на финала.

Когато приехме предизвикателството, го направихме с голяма отговорност и желание да представим на широката европейска аудитория магията на българския фолклор и на всичко, което ни отличава и прави специални като народ. Сега се надяваме всички българи по света да ни подкрепят отново, защото във времена, когато толкова много неща ни разделят, ролята на музиката е да ни обединява. Ние трябва да се гордеем от нашата музика и ритми, да ги показваме и да градим различен облик на нашата страна. Евровизия е едно от местата, където това може да се случи, казаха музикантите преди предстоящото шоу днес.

Пожелаваме им успех!



Източник: БНТ

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net