Професионална реализация според зодията

31-03-2014

Някои хора следват предначертания път, а други се лутат през целия си живот. Знаете ли от коя група сте и дали сте избрали професията, която пасва най-добре на индивидуалността ви?

ОВЕН – финансисти, търговци, хирурзи

Овните са родени да бъдат лидери, освен това са достатъчно амбициозни, за да могат с лекота да се изкачат до мениджърския стол.

Предпочитат да работят или сами или да са начело на екип. Средно положение е неприемливо. Шефът зодия Овен е интуитивен, енергичен и очаква от подчинените си пълно посвещаване на работата. Представителите на тази зодия се реализират и като професионални спортисти или военни.

ТЕЛЕЦ – дизайнер, художник, писател, строител, градинар, музикант

Хората със зодиакален знак Телец гледат на работата от практичната й страна. Тайната на успеха за тях се състои в това да свършат първо основната работа, а след това бавно да изпипат детайлите.

В професиите си са постоянни. Довършват всичко, с което се захванат, независимо колко усилия им коства. Държат се уважително с шефовете си, но очакват същото в замяна. Телците най-често се занимават с музика и изкуство.

БЛИЗНАЦИ – учители, адвокати, брокери

Близнаците ценят свободата в работата си, така че занимание, което ще им позволява по-гъвкаво работно време, е идеалното за тях. Освен това ненавиждат рутината в службата. Свободните професии им прилягат най-добре.

Тази зодия определено е сред хората, които обичат да експериментират. Те са много комуникативни, открити са и приятни за компания. Но никак не умеят да се вслушват в думите на другите.

РАК – медицински сестри, лекари, акушери, педагози, готвачи

Раците са грижовни по природа и не обичат да се облагодетелстват за чужда сметка. Ориентират се към професии, чрез които могат да помагат или да се грижат за другите. Чувстват се добре, когато могат да предложат топлина и закрила.

Дават всичко от себе си в работата, особено ако колективът, в който работят, ги предразполага. Ще видите Раците в бели престилки из болниците, като възпитатели в домове за сираци, или като доброволци в благотворителни организации.

ЛЪВ – режисьори, модни дизайнери, мениджъри

Лъвовете са истински индивидуалисти. Те предпочитат сами да си създадат стил на работа, вместо да се съобразяват с вече наложения. Затова и често ще ги видите да се изявяват като ментори и шефове.

Хората от тази зодия обичат да са в центъра на вниманието. Шефът Лъв е лоялен към подчинените си и се стреми да им създаде творческа атмосфера за работа.

ДЕВА – занимават се с частен бизнес, счетоводители, летци

Девите винаги планират кариерата си от самото начало до края, тъй като мразят да хвърлят усилията си на вятъра. Те са прилежни, трудолюбиви и много способни.

На работното място често са доста самонадеяни, но за сметка на това умеят да поемат отговорности и работят системно и последователно.

Често хората ги определят като работохолици. Професионалната им реализация обикновено е в сферата на здравеопазването, образованието, бизнеса.

ВЕЗНИ – дипломати, прависти, хотелиери, фризьори, готвачи, стюардеси

Везните имат силно развито чувство за справедливост, като същевременно имат много дипломатичен подход.

Те винаги предпочитат работата в колектив пред самостоятелната. Умеят да създават приятна атмосфера на работното място. Избягват конфликтните ситуации и правят всичко, което е по силите им, за да поддържат мир и разбирателство в службата.

СКОРПИОН – психолози, банкери, политолози

От всички знаци може би Скорпионът е най-отдаден на работата си. Те се отнасят много сериозно към професионалното си развитие. Имат предначертан път и стриктно го следват.

Силната им воля и упоритост често им носят кавги с колегите. Скорпионите обаче никога не се влияят от моментните си настроения, понеже съчетават балансирано разума и емоцията.

СТРЕЛЕЦ – лектори, икономисти, сервитьори, архитекти

Стрелците обичат да се чувстват свободни и независими. Често се колебаят в каква посока да тръгнат и нерядко се захващат с няколко неща едновременно.

Често оставят недовършени проекти, които накрая поема някой друг, понеже те не са успели да се справят със всичко започнато.

Добри оратори са и умеят да сплотяват колектива. Добри са в политиката, икономиката, туризма, ресторантьорството.

КОЗИРОГ – инженери, зъболекари, администратори

Отдават голямо значение на работата. Много са търпеливи и са готови да чакат дълго, стига да постигнат желания резултат.

Амбициозни и самодисциплинирани, Козирозите никога не оставят нещата си недовършени. От тях стават добри държавници.

ВОДОЛЕЙ – научни дейности, астрономи, еколози, ИТ специалисти

Водолеите са изключително изобретателни натури. Ненавиждат правилата и силно се съпротивляват срещу всичко стандартно и рутинно.

Творческият им дух има нужда от размах. Придават свой облик на всичко, до което се докоснат и винаги са готови да предложат свежи идеи.

Водолеите са непредсказуеми и винаги успяват да изненадат шефовете си.

РИБИ – фотографи, музиканти, певци, артисти

Колебливият характер на Рибите им създава трудности да изберат посоката в която искат да се развиват.

Иначе са добри и милосърдни, обичат да се грижат за другите. Често дори пренебрегват себе си, за да услужат и помогнат с каквото могат.

Когато знаят за какво се борят, работят неуморно, за да постигнат крайната цел. Влече ги астрологията и окултните науки.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net