10 неща, които никога не бива да казваме на интервю за работа

12-01-2014

Има поне 10 неща, които не трябва да казваме по време на интервю за работа. Тъй като е лесно човек да се оплете в прочетените купища правила и закономерности, ние ги обединихме:

1. Извинете, че закъснях!
Не очаквайте, че шефът ще ви чака 20 минути да пристигнете на работа. Точността, що се отнася до интервютата, е ключова.

2. На колко време отпуск имам право?
Със сигурност няма да изглежда добре, ако планирате отсъствието си от работа още преди да са ви наели.

3. Извинете, но трябва да вдигна телефона!
Оказва се, че много хора мислят, че е в реда на нещата да вдигат телефона си по време на интервю за работа. Всъщност съвсем не е така.

4. Ако бях на ваше място…
Когато ви попитат „Как си представяте живота си след 5 години?”, никога не отговаряйте, че искате да сте на мястото на интервюиращия. Дори това наистина да е така, шефовете очакват отговор, свързан с опита, който бихте искали да натрупате.

5. Не съм доволен от предишния си работодател…
Такъв тип отношение е не само непрофесионално, но се отразява и върху впечатленията за характера ви. Освен това е възможно да се потърсят препоръки именно от мястото, където сте работили.

6. С какво се занимавате всъщност?В 
Интервюиращите очакват напълно да сте проучили потенциалните си работодатели. Дори да смятате, че един бърз поглед върху сайта им е бил достатъчен, не правете горното изказване. Запознавайки се с дейността на компанията, вие демонстрирате сериозно отношение и интерес.

7. По-дяволите!
Ругатните са напълно недопустими. Дори самият интервюиращ да използва цветущи изрази, е важно вие да запазите бонтон.

8. Купоните са любимото ми развлечение!
Не посочвайте като свои хобита излизането с приятели или разхождането на кучето. Хубаво е да наблегнете на дейности, които развиват ума и тялото - гледане на научнопопулярни филми, четене на книги, спорт, творчески дейности.

9. Наистина ли трябва да нося тази униформа?
Интервюиращият приема подобно изказване като обида, при положение че той самият е бил на вашето място и също не е харесвал жълтия костюм, който в момента носи.

10. Интересува ме само заплатата и работното време!
На въпроса „Какво мислите, че ще ви хареса най-много в тази позиция?”, никога не отговаряйте: привилегиите, заплатата, обедите, колегите или отпуските.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net