Как зодиакалният ни знак определя начина на хранене (Част Първа)

03-12-2015

Според много астролози, всяка зодия има определени хранителни навици, свой специфичен начин за приготвяне на храна и различни предпочитания към нея.

Много хора предпочитат традиционни ястия, други обичат да експериментират с нови и екзотични ястия, а трети ще изядат почти всичко, тъй като не са придирчиви. Прочетете, за да разберете повече за отношението на всеки от дванадесет зодиакални знаци към храната!

Овен

Родените под знака на Овен обичат бързите и пикантни храни. Те нямат време за дълги обяди, защото са постоянно заети и в движение. Освен това, не искат да губят времето си напразно, така че имат лошия навик да се хранят прекалено бързо. Заради тази им динамична природа овните трябва да ядат повече храни, богати на калории.

Огнената естеството на овена влияе върху избора им на подправки. ТЕ предпочитат много пикантна храна. Така че, ако не сте голям фен на топла и пикантна храна, храната им няма да отговарят на вашия вкус.

Роденият под знака на овен има огромен апетит и обичат да експериментират с храната. Не винаги внимават с гозбите, които хапват и това може да бъде причина за възникване на здравословни проблеми.

Съвет: Яжте домашни храни и избягвайте алкохолни напитки.

Телец

Телците са истински гастрономи. Те имат огромен апетит и знаят как да се наслаждават на храната. Независимо какво ядат, те искат храната им да бъде в големи количества и не се пестят пари, когато става въпрос за качество.

Само най-добрата храна може да ги удовлетвори напълно. Диета е мъчение за телците, а готвенето - истинско удоволствие. Можете да научите много нови рецепти от хората, родени под този знак.

Най-голямото предизвикателство за телците е да не ядат бонбони и шоколади. Хората, родени под този знак не обичат да бъде прекъсвани по време на хранене и се нарушава комфорта им.

Съвет: Избягвайте да ядете големи количества бонбони и се опитайте да ги замени с пресни плодове.

Близнаци

Близнаците са от хората, които никога не страдат от наднормено тегло. За тях добрият разговор по време на хранене е по-важен от самата храна.

Те мразят да ядат сами и обичат да имат компания на масата. Може би яденето не е сред любимите си дейности, но пък харесват готвенето.

Кухнята е място, където те могат да изпъкнат с креативност, талант и смелост за експериментиране. Дори най-големите традиционалисти не могат да устоят на храната, изготвен от Близнаци.

Разнообразието е много важно за менюто на близнаците. Смята се, че те са най-предпазени от заболявания на нездравословните храни.

Съвет: Избягвайте приема на големи количества алкохол и мазни храни.

Рак

Раците са известни със своите кулинарни умения. Те обичат домашно приготвената храна по рецепта от книгите на баба. Те винаги купуват скъпи, но качествени храни. Никой не може да устои на техните специалитети.

Хората, родени под този знак са склонни да ядат бързо и мразят споделят храната си. Те не се грижат за собственото си здраве и често преяждат, особено когато са нервни.

Имат чувствителен стомах, заради което се налага да контролират техния огромния си апетит.

Раците са чудесна компания за маса. Те винаги имат вдъхновяващи истории за своите специалитети, рецепти и произхода на храните.

Лъв

Лъвове са любители на скъпите храни и най-добрите съставки. Те използват всяка възможност за посетят луксозен ресторант, който ще ги накара да се чувстват като кралски особи.

Те са много дисциплинирани, когато става въпрос за хранене и изграждат добри хранителни навици. Лъвовете често ядат твърде бързо, но никога сами. Хората, родени под този зодиакален знак обичат да са заобиколени от познати лица на масата. Така се чувстват най-приятно.

Лъвове не готвят често, но когато го правят са щастливи да видят, че специалитети им носят удоволствие на любимите им хора. Те са склонни към сърдечни заболявания, така че трябва да бъдат особено внимателни какво готвят.

Съвет: Консумирайте повече плодове и зеленчуци и намалете ястията, които включват месо.

Дева

Девите имат прекалено чувствителен стомах, така че трябва да бъдат много внимателни какво ядат.

Бавният метаболизъм е друг проблем за Девите, така че те трябва да се консумират храни, които лесно се усвояват. Хората, родени под този знак правят магия в кухнята и никой не може да устои на техните вкусни ястия.

Девите са много пестеливи, но не и когато става въпрос за храна. За тях вкусът е по-важен от цената. Те мразят да изхвърлят храна, дори и когато става въпрос за остатъци, така че умеят да приготвят от нищо нещо.

Съвет: Яжте лека и здравословна храна, за да се избегне дискомфорт.

Везни

Везните са истински любители на храната. За тях тя е празник и не пропускат възможността да опитат от всичко, което е на разположение - салата, предястие, основно ястие и десерт. Хората, родени под този знак са зависими от шоколад и сладкиши, така че ако трябва ще се откажат от основното ястие, но не и от сладкото.

Видът на храната е от особена важност за Везните. Те имат отлични умения за проектиране и са способни да направят прекрасни декорации. Те обичат хубавото вино, особено червеното. Ако искате да ги изненада, не се опитвайте с обикновени храни като пица или омлет. Внимателно изберете гурме ресторант, който да задоволи техния изискан вкус.

Съвет: Избягвайте да ядете твърде много шоколад, ако искате да поддържате добра фигура.

Източник: www.astrology-zodiac-signs.com

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net