Черно-бели напукани сладки

17-12-2014

Какво би била Коледа без празнични лакомства!? И по-точно без изкушаващи, лепнещи по пръстите сладки.

Честно казано незнаем, защото по празниците се отдаваме на чревоугодничество, а сладките не пропускаме…Известните напукани сладки са ни любими и за делник и за празник, защото се замесват и оформят много лесно, подлежат на всякакви интерпретации и накрая винаги изчезват за секунди.

Този обогатен коледен вариант на рецептата включва допълнително бадеми и шоколад. Сърцевината на сладките хапки е мека, наподобявайки брауни, но до нея ще достигнете разчупвайки хрупкава захарна черупка.

Необходими продукти:

1 чаша обелени бадеми
2 яйца
1/3 ч.ч. захар
150 г наситнен черен шоколад
2 с.л. масло
½ ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
Пудра захар+ванилия на прах за овалване

Приготовление:

Запечете бадемите на тиган, оставете да изстинат и след това нарежете на ситно. Шоколада и маслото разтопете на водна баня и оставете леко да се охлади.

Яйцата и захарта се разбиват с миксер до получаване на бял крем. Към него се добавя шоколадовата смес и се разбърква, до получаване на еднородна смес. Накрая следват бадемите, бакпулвера и брашното. Омесва се меко тесто и се оставя в хладилник за два часа.

От тестото се късат малки парченца и се оформят топчета, които се овалват в пудра захар смесена с ванилия. Редят се в тава намаслена тава на разстояние една от друга. Пекат се около 15 минути докато се напукат във фурна на 170 градуса.

Преди да се сервират трябва да се охладят на стайна температура.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net