Вкусни мъфини с крема сирене

12-05-2013



Със сигурност ще ви допадне идеята да приготвите сладко печиво вкъщи без особени усилия. Забравете за сложните рецепти и дългите приготовления, мъфините винаги се харесват, а са изключително лесни и бързо може да ги преобразите чрез някоя и друга добавка, дори в солени кексчета.

За рецептата, която ви предлагаме дори не ви трябват мерилки, везни, миксери и подобни кухненски пособия. Това са безумно вкусните ни и мързеливи мъфини, за които ви трябват само няколко продукта и една чаша за измерване на сухите съставки. 

С лекота може да ги приготвите още в неделя сутринта преди да сте се разсънили и ще имате чудесно допълнение за сутрешното кафе.

Продукти:

2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1/2 ч. лъжичка сол
1 чаена чаша захар
1 яйце
125 гр. крема сирене
125 гр. полутечно масло
2/3 чаена чаша кисело мляко
1 течна ванилия
1 бурканче сладко с цели плодове (череши, ягоди, боровинки и др.)

Приготовление:

Крема сиренето, млякото, захарта, маслото, яйцата и ванилията се смесват и разбъркват с вилица. В отделна купа объркайте брашното с бакпулвера и солта.

Съберете двете смеси на едно място и разбъркайте добре. Разпределят се във формичка за мъфини или за крем-карамел. За да е възможно най-лесно изваждането на кексчетата поставете и по една хартиена формичка в тавата. Ако нямате такива в момента, намаслете добре съдовете.

Напълнете 1/3 от формичката със сместа за мъфини и сложете една чаена лъжичка от сладкото, след което допълнете със сместа докато се запълнят 2/3.

Пекат се 20 минути на 180 градуса.






viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net