9 Коледни филма за малки и големи

25-12-2013

Каква би била Коледа без емоционални и вдъхновяващи филми. Независимо от жанра им, празничните филми са традиция, даряваща ни още споделени мигове, заедно с цялото семейство.

Какво би била Коледа без смях, мечти и въздишки. Затова и ви предлагаме списък с класически коледни филми, които ще зарадват всяко поколение и всеки вкус.

Животът е прекрасен (1946) – Истинска филмова класика, която няма да ви остави безучастни. Филмът на Франк Капра е определн от британците за най-добрия на всички времена.

По настоящем лентата е цветна и още по-завладяваща. На Коледа стават чудеса и обхванатия от тежки мисли за самоубийство бизнесмен Джордж Бейли, успява да види с помощта на ангели-хранители колко безбрадостен би бил живота без него.

Кошмарът преди Коледа (1993) - е завладяващ, мрачен и възхитителен анимационен филми, точно както е бил замислен във въображението на Тим Бъртън.

Отегчен от еднообразното и изпълнено с писъци ежедневие, Джак Скелета – Тиквеният крал на град Хелоуин, мечтае да изпита веселия коледен дух. Тази мисия поставя Дядо Коледа на изпитание и се превръща в кошмар за всички добри момиченца и момченца.

Чудото на 34-та улица (1994) – е филмова класика, в която симпатичен старец се вживява в дядо Коледа в един от най-големите търговски центрове в Ню Йорк. Един от малкото коледни филми, които успяват да се доберат до номинация за „Оскар” в категорията за „най-добър филм”.

Елф (2003) - Едно време в Коледната вечер, едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. В работилницата на Дядо Коледа, то е отгледано от елфи, но изведнъж стига до прозрението, че е по-различен.

В забавната семейна комедия Бъди търси път към своя истински баща, който не вярва в Дядо Коледа.

Весела Коледа (2005) - Филмът разказва за чудото на Коледа, озарило фронтовата линия по време на Първата световна война през 1914 г.

По случай Коледа, френските, шотландските и немските окопи се оказват отрупани с подаръци от дома, но голямата изненада за войниците не идва от щедрите пакети.

В навечерието на Коледа ще се случи немислимото. Войниците ще оставят оръжията в окопите и ще отидат да стиснат ръцете на „враговете” си. Ще си разменят по цигара и парче шоколад и ще си пожелаят „Весела Коледа!”

Докато ти спеше (1995) - Никоя романтична комедия след „Хубава жена” не е излъчвала толкова топлота, остроумие и неустоим чар. Сандра Бълок влиза в ролята на Люси, самотна работничка в метрото, увлечена по прекрасен мъж, когото е виждала само отдалеч. Първият й досег до него е навръх Коледа, когато спасява живота му.

Всички останали събития се случват докато мъжът лежи в безсъзнание в болницата, любовта ту се отделечава ту настъпва. Най-трудният избор винаги остава за накрая, когато чаровният принц излиза от кома.

A Christmas Story (1983) – Чаровната история на Ралф. Момче, растящо през 40-те години на миналия век, чиято мечта е да притежава въздушна пушка Ред Райдър.

Той възнамерява да убеди светът, че именно пушката е съвършенният подарък за едно дете по случай Коледа. Мирът и хармонията се превръщат в коледен блян.

Гринч (2000) - Зеленото космато чудовище Гринч не може да обича нищо и никого. Той мрази Коледа и всичко, което е свързано с нея. Странното създание се маскира като Дядо Коледа и вместо да раздаде дарове на послушните деца, той отмъква от къщите всички подаръците, коледните дръвчета и другите празнични атрибути.

Разбира се самотникът, бързо осъзнава че Коледа не е само суета, а празничния дух е много повече от играчки и няколко замръзнали кестена.

Наистина любов (2003) – Романтична комедия, разказваща историята на няколко влюбени двойки от Лондон. Цяла плеяда звезди, влючително Хю Грант, Кийра Найтли и Били Боб Тортън се впуска да ни разкрие всички страни на любовта.

Полярен експрес (2004) - Ставайте, оправяйте се и се гответе за пътуването на живота си! Навечерието на Коледа е и ви предстоят шеметни изкачвания и спускания по планините, плъзгане през замръзналите поля, опасно преминаване по мостове над дълбоки пропасти и топъл шоколад, поднeсен от пеещи сервитьори! Не сте си го представяли, но вие сте в Полярен експрес!

Том Ханкс е звездата, а Робърт Земекис - режисьорът, осигурили ни този мигновено станал класика, празничен филм, заснет с помощта на зашеметяваща анимация, която превръща всеки момент в магия.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net