Фитнес салон с подръчни средства

03-10-2012

Знаем че не остава време да се отбиеш през фитнес залата, особенно след работа и преди да приготвиш вечерята. 


Много добре ни е познато положението и в никакъв случай не те критикуваме. Провокирахме себе си и намерихме изход от ситуацията. спортуваме у дома, пестим няколко минути от ходенето до спортния център, а и ни изостават няколко лева. 

Сега провокираме и вас да изпробвате ефикасността на фитнес уредите от подръчни средства.

Чинии за еднократна употреба

Подготовка: Заемете поза като за лицева опора. Застанете с лице към пода, като повдигнете таза, а тежестта е върху дланите и стъпалата. Важно е дланите да са на ширината на раменете, коленете на ширината на таза, краката трябва да бъдат опънати, гръбнака изправен. В цялата тази композиция трябва да поставим две чинии под стъпалата.

Изпълнение: Издишайте и плъзнете дясното коляно към гърдите си, вдишайте и го върнете в изходна позиция. Направете същото упражнение и с другия крак. Повтарете най-малко 30 секунди, като редувате краката. Уверете се, че гърбът ви е прав и не повдигайте таза, това е ключов фактор за правилното изпълнение на упражнението.

Според физическото си състояние може да приложите различни упражнения, например може да придвиждате десния крак към дясното рамо, стремейки се да направите полукръг.

Стари найлонови чорапи/чорапогащник

Седнете на пода с изпънати крака, изправен гръб и рамене. Сложете чорапите/чорапогащника под краката си, като държите двата му края. Издърпвайте двата крака едновременно към себе си, като приближете все повече към лицето си. Приложете упражнението 10-15 пъти. Може да го усложните или улесните като поставите чорапите на различни места от краката си.

Туба с минерална вода

Изберете бутилка, най-удобно е туба (заради дръжката), която може да вдигнете. Застанете прави и я поставете от лявата страна на тялото си. Вдигнете тубата с една ръка, а след това отпуснете рамото и торса под нейната тежест надолу, изправете се и повторете 20-30 пъти. Направете същото и от дясната страна.

Холната масичка

Мебелите също могат да влязат в употреба. Има хиляди варианти за упражнения, в които да използваме масичката за кафе. Нашият лесен пример е просто идея за вашата тренировка, която може да разнообразите.

Поставете десния си крак върху масичката, като обърнете внимание коляното трябва да е точно над глезена. Стегнете задния бедрен мускул и седалищните мускули така че да повдигнете левия си крак. Изправите се и стъпете с двата крака върху масата. Стъпка надолу и повторете упражнението с левия крак. Ще са ви достатъчни три серии от по 12 - 15 повторения за всеки крак.

Топка за голф/тенис

В края на тренировката, когато усещате мускулите си стегнати, е ред на топката. Търкаляйте  крака си върху топката за голф, оказвайки натиск върху нея, задръжте крака си върху топката и когато усетите интензивност в мускулите. Това упражнение е насочено към освобождаването на тесни области по цялото ви тяло.






viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net