6 неподозирани условия за крепко здраве

05-01-2014

Учени са установили седем много важни условия, които могат да подобрят здравословното ни състояние и да удължат живота ни. Сигурни сме, че няма да се сетите кои са неподозираните фактори на добрата кондиция:

1. Видеоигрите – Те влияят върху работата на мозъка на възрастните хора, подобряват краткосрочната памет и съсредоточаването. Това важи най-вече за играта Neuro Racer, предава БГНЕС.

2. Груповото пеене – Това действие дава чувство да единение, твърдят шведски учени. Контролът пък върху дишането, необходим при пеенето, успокоява идеално и по ефекта си напомня занимания с йога.

3. Песимизмът – Той може да отблъсква хората, но и удължава живота, уверяват немски учени, които са де допитали до 40 000 души. Хората, които са надценявали равнището на своето благополучие, са умирали с 10% повече за петте години изследване. Песимистите обаче били по-внимателни и са следили за здравето си.

4. Парацетамолът – Веществото има и успокоителен ефект заедно с обезболяващия, доказа Университетът на Британска Колумбия в Канада. Оказва се, че активната съставка му съставка ацетаминофен намалява депресията и тревогата.

5. Художествената литературата – Четенето на книги повишава съпреживяването. Любителите на художествена литература преживяват чуждия живот и не се концентрират върху собствените си нерешими проблеми.

6. Слънцезащитните кремове – Тази козметика предпазват хората от стареене при ежедневното използване, смятат австралийски специалисти. Експеримент показа, че ежедневното използване на крем с фактор 15 за мазане на лицето, врата и ръцете в продължение на 4-5 години намалява с 24% повече признаците на стареене в сравнение с хората, които не ползват такива кремове.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net