Детокс храните

25-06-2013

Това са десет продукта, които имат безценните качества да регулират работата на организма ни.

Тези супер храни са достъпни през цялата година и си заслужава да ги включваме в менюто си по-често. Не ги подценявайте!

Авокадо

Обичате ли авокадо? Ако отговорът е да, добавяйте го смело към всичките си ястия. Парченцата авокадо към салата, или резен върху пресен хляб са чудесен избор за пълна детоксикация. Не се чувствайте виновни, заради това че съдържа мазнини.

Авокадото е пълно с антиоксиданти, включително глутатион. Той прочиства организма от вредните токсини, транспортирайки ги директно извън тялото. С намаляване количеството на вредните химикали и токсини в тялото си, ще се чувствате по-добре в кожата си и по-здрави.

Червени боровинки

Боровинките са чудесно средство за предотвратяване инфекции на пикочопроводните пътища, но ​​също помагат да се отървем от токсините във вътрешността на тялото си.

Малките червени плодчета спомагат за изхвърлянето на отпадъците от организма и имат антибактериален ефект срещу токсините.

Зеле

Зелето съдържа сяра, която има силно прочистващо действие върху лигавиците на стомаха и червата.

Зелето и особено зелевият сок са силен съюзник при борбата с токсините, пестицидите, натрупани в организма от приема лекарства, както и затлъстяването.

Лимони

Лимоните са страхотен продукт и лесно може да увеличите приема им като ги включите в рецепти и напитки.

Те ​​са пълни с витамини и антиоксиданти, които защитават черния дроб и се извеждат химикалите от вътрешността на тялото. Регулярното консумиране на лимони влияе положително на здравословното ни състояние.

Броколи

Този зеленчук незаслужено страда от лоша слава. Недолюбван е от много хора, но е пълен с антиоксиданти, които могат да очистят тялото незабавно.

Броколи съдържат много ензими, които подпомагат ефективната работа на храносмилателната система. Приемът в сурово състояние е препоръчителен, защото така нивата на хранителни вещества в зеленчука са най-високи.

Чесън

Чесънът е още една супер храна, богата на сяра. Освен, че прочиства храносмилателната система, чесънът има антибиотични свойства, така че може да помогне за вътрешното излекуване на тялото ви.

Червено цвекло

Цвеклото може да се кансумира в сурово състояние или обработено и включено в различни рецепти. Поради факта, че е пълно с бетаин и пектин, които предпазват черния дроб и храносмилателната система, си заслужава да го включвате в менюто по-често.

Освен това, то има свойството да прочиства кръвта и да извежда токсините от организма.

Грейпфрут

Този плод подпомага прочистването на храносмилателната система и предотвратява развитието на камъни в бъбреците.

Грейпфрута е също с ниско съдържание на естествени захари и калории, така че е чудесен плод за диета.

Слънчогледови семки

Те са страхотни за детоксикация на черния дроб и могат да ви отърват от вредните токсини, плаващи свободно тялото ви. В допълнение към това, ядките предотвратяват натрупването на холестерол.

Леща

Лещата е лек за храносмилателната система. Тя лесно я очиства от вредни отлагания и детоксикира цялото тяло.

Консумацията на леща намалява нивото на холестерола и балансира нивата на кръвната захар.

Източник: www.fitnea.com

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net