Да свалим 2 кг за 2 дни още 5 лесни начина

14-05-2013


Бъдете активни сутрин

Знаем че, когато алармата звънне за ставане сутрин в шест, никак не ви е до активност, на нас също. Мнението на експертите обаче е категорично физическо раздвижване веднага след като се събудите е най-доброто, което може да направите за организма си.

Петминутна високо интензивна тренировка сутрин ще засили метаболизма за целия ден и ще съкрати няколко сантиметра от талията.

Лесно за изпълнение и ефективно упражнение е предният планк. Това е т.нар. лакътна опора - заемете положение за лицева опора, само че вместо на длани, застанете на лакти. Глътнете корема и задръжте така 15 секунди, когато напреднете увеличавайте постепенно от 30 секунди до една минута продължителност.

Пробвайте още един вариант. Легнете по гръб и притиснете колената към гърдите си, а двата крака трябва да са максимално близо един до друг. Така с плътно залепен за пода гръб, движете ханша си напред и назад, наляво и надясно, без да раздалечавате и колената. Направете 10-20 повторения за начало и в следващите дни увеличавайте до 50 и повече.

Възползвайте се максимално от времето си

Това означава да раздвижим тялото си, докато правим обикновените за ежедневието ни неща. Вече знаем хитростите като качването по стълби вместо с асансьора и ходенето пеша до офиса, както и отиването до по-далечен магазин.

Готови сме да стигнем дори по-далеч в този вид мързеливи тренировки. Тайната на добрите резултати е в повтарящите се движения през определен интервал от време. Интервалните тренировки оказват най-благоприятно въздействие върху тялото ни. На тях се основават финес тренировките, а резултатът ни е ясен. 

Избираме действията, които повтаряме по няколко пъти на ден. Добра идея е докато говорим по телефона да се повдигаме на пръсти. Балеринското движение е дискретно и може да се прилага на всяко място, по всяко време. 20 повторения по 5 пъти на ден са достатъчни, за да изваете прасците, бедрата и седалището.

Докато мием зъбите си може да правим клякания. Не е най лесното нещо да синхронизираме двете движения, но малко тренинг върши работа. Представете си, че сядате на въображаем стол. Сядайте и ставайте докато четкате зъбите си сутрин и вечер и ще имате стегнато седалище.

Заменете сосовете с подправки

От сосовете се пълнее. Безспорен факт. В най-полезните си варианти, те съдържат сол, захар, яйца, мазнини. Докато подправките засилват метаболизма и действат положително на организма ни.

Лютият пипер и чилито правят чудеса за свалянето на килограми. Диетолозите са убедени, че подправките разграждат мазнините по естествен начин. Те загряват организма отвътре и имат метаболитен ефект, борят се срещу вирусните бактерии и прочистват тялото.

Премахнете захарта от напитките

Това е най-най-лесния начин, с който ще свалите тези два заветни килограма. В напитките се съдържат всякакви видове захар, дори там където не подозирате. Тръстикова захар, царевични сиропи, фруктоза, лактоза, агаве, мед са подсладители, които допринасят за качването на килограми, особено в талията.

Те се съдържат в изобилие в млека за пиене, концентрати, разтворими чайове, какао, кофеинови напитки, соеви и други натурални напитки. Затова най-добре ги заменете с домашно приготвени напитки кафе, чай, студени билкови чайове, ароматизирана вода с лимон и джинджифил, лимонада с мента.

Дори и да сте премахнали десертите от хранителния си режим, бъдете много внимателни за напитките. Най-добре е да изключите всякакви захари, защото в повечето случаи не можем да изразходим калориите от тях, а те се превръщат в  излишни мазнини на талията.

Поделете порцията със себе си

Когато дойде време да ядем, слагаме повече от необходимото ни количество храна, за да се заситим за по-дълго време. Разделете количеството, което бихте изяли на няколко по-малки порции. 

За да имате красива фигура, спазвайте златния принцип да се храните по-често, в по-малки количества. Така организмът има време да изразходи приетите калории.
 








viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net