Движението на Луната и рационалното хранене

02-04-2014

Древните хора са съобразявали живота си преди всички с циклите на Луната. Те забелязали, че организмите, домашните животни, билките и дори градинските растения имат различно поведение в различните лунни цикли.

Движението на Луната през отделните зодиакални съзвездия предопределя с още по-голяма точност как ще си взаимодейства организма ни с хранителните вещества, които приемаме.

Луна в Лъв, Стрелец, Овен.

Когато Луната попадне в дните на огнените знаци най-добре се усвояват белтъчините. Това означава, че трябва да приемаме белтъчини чрез храната си и да бъдем спокойни, че ще бъдат преработени пълноценно.

Процесът по усвояване на белтъчини (съдържат се в месо, риба, ядки, яйца и млечни продукти) обаче ни прави раздразнителни, импулсивни и нетърпеливи.

Луна в Телец, Дева и Козирог

Когато Луната се намира в земните знаци, най-добре се усвояват солите. Те подобряват качеството на кръвта.

В тези дни се чувстваме уравновесени, успокоени и хармонизирани

Луна в Близнаци, Везни, Водолей

Във въздушните знаци, Луната показва времето за усвояване на мазнините. Това се отразява положително на работата на жлезите.

В тялото се активира обмяната на веществата, дишането. Чувстваме се заредени и изпълнени с енергия. В тези дни сме активни и способни да се справим с много задачи.

Луна в Рак, Скорпион и Риби

В етапа на водните зодии, организмът ни най-добре се справя с усвояването на въглехидратите.

Процесът ни прави уравновесени и влияе положително на нервната система.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net