Намериха изгубен пръстен за 750 000 евро в прахосмукачка в парижки хотел

11-12-2023

Преди 2 дни полицията в Париж е уведомена, че пръстен на стойност 750 000 евро е изчезнал от легендарния хотел Ritz, а в социалните мрежи започват да се разпространяват теории за щателно планиран и целенасочен грабеж или небрежност на хотелския персонал.

Гостенката на хотела от Малайзия и собственик на пръстена в крайна сметка беше зарадвана, след като охраната намери пръстена в торбичка на прахосмукачка. 
Клиентката, описана като малайзийска бизнесдама, по-рано съобщава на полицията, че е оставила пръстена на маса в стаята, докато е разглеждала магазините в града за няколко часа. Когато се върнала, пръстенът липсвал.

Ден след подадената жалба, персоналът обяви, че все още проучва всички следи, а прокуроратурата беше готова да поеме случая, ако подозренията сочат към крадец. „Говорим за колосална загуба“, каза по-рано източник от градската прокуратура.

Това не е първият подобен случай в историята на перлата на Площад Вандом във френската столица. Неназован член на саудитското кралско семейство съобщи за кражба на бижута на стойност около 800 000 евро от апартамента ѝ през 2018 г., а месеци по-рано петима въоръжени мъже избягаха с бижута на стойност над 4 милиона евро от хотела.

Вестник 'Льо Паризиен' намеква, че 'откритието' не е било достатъчно, за да разсее всички съмнения какво точно се е случило с пръстена, но хотелът обяви, че клиентът му е възхитен от новината. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net