Жените от "Ред 0" срещу вокалиста на Rammstein Тил Линдеман: Сексуален насилник

07-06-2023

Вълна от обвинения в сексуално насилие се отприщи срещу вокалиста на легендарната германска метъл група Rammstein – Тил Линдеман. Тя бе отключена от показанията на ирландска почитателка на групата, която разказа, че е била дрогирана и насилвана след концерта на групата във Вилнюс.

24-годишната потребителка на Twitter Шелби Лин разказва за специално пространство под кодово наименование „Ред 0“ пред сцената на концертите. То било запазено за група жени, избирани от дама на име Алена Макеева – кастинг директор според профила й в Instagram. Чрез социалните мрежи тя подбирала млади жени за „Ред 0“ и афтърпартитата на групата.
Шелби Лин разказва, че е получила от Алена Макеева покана да влезе в кръга на избраните за специалното пространство. Била разпитана за възрастта и произхода си, а след това получила и линк към групата в WhatsApp. Така се озовала на парти, където бил Тил Линдеман и пожелал да прави секс с нея. Реагирал агресивно на отказа й. Лин подозира, че впоследствие в напитката й е сложена дрога, тъй като нямала спомен за остатъка от вечерта, а след концерта установила синини по тялото си и повръщала в продължание на 24 часа след концерта.
Лин е публикувала снимки на нараняванията си в интернет и е подала жалба.

Нейните показания отприщиха вълна от идентични обвинения срещу ексцентричния музикант.
Германската обществена телевизия NDR и ежедневникът Süddeutsche Zeitung публикуваха ексклузивен репортаж с повече от дузина свидетелства на жени, чиито преживявания съвпадат с тези на Шелби Лин. В него се разказва за обичаен процес по набиране на привлекателни млади жени като участнички в партита след шоуто, на които според съобщенията се предлагат алкохол, незаконни наркотици и секс.
Жените описват как екипът на Rammstein се е свързвал с тях, като някои от тях са били помолени да изпратят снимки преди събитието и да бъдат облечени по определен начин, за да получат достъп до 'Ред 0' по време на концерта. Една от жените съобщава, че е била директно информирана, че достъпът до партито е само за тези, които се интересуват от секс с Линдеман.
В отговор на обвиненията Rammstein първоначално отрекоха всичко с думите „Можем да изключим възможността това, което се твърди, да се е случило в нашата среда“.

В ново изявление от групата заявиха, че приемат обвиненията много сериозно и осъждат всякакъв вид посегателства.

„Ние държим нашите фенове да се чувстват в безопасност както по време на концертите ни, така и зад сцената“, се казва в изявлението. Rammstein призова феновете си „да не се отнасят враждебно към жените, отправили тези обвинения“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net