Защо Семейство Симпсън са жълти

11-11-2022

Култовият анимационен сериал 'Семейство Симпсън' (The Simpsons) се излъчва почти невероятните 33 години, а Хоумър, Мардж, Барт, Лиса, Маги и останалите герои са станали част от популярната култура по света.

Но мнозина вероятно не знаят защо са жълти.

В интервю за Би Би Си създателят на популярното анимационно семейство Мат Грейнинг разкри защо Семейство Симпсън не е в друг цвят, а в жълто. Той сподели, че идеята е хрумнала на аниматорка, която веднага му е харесала.

„Една аниматорка измисли жълт Симпсън и веднага щом ми го показа, казах: „Това е отговорът!“ „Когато прелиствате каналите с дистанционното управление и екранът светва в жълто, знаете, че ще гледате „Семейство Симпсън“, казва Грейнинг, който добавя, че не е искал да избира „конвенционални анимационни цветове“ за героите.

Някога сигурно е било странно за телевизионните зрители да виждат герои със светложълта кожа и вероятно им е отнело известно време, за да свикнат с това. Като се има предвид успехът на тази поредица през последните 30 години, изборът на жълто е гениален удар на Грейнинг и може да има някои научни доказателства зад това. Теорията за цветовете може да е повлияла на решението за избор на по-светъл цвят, тъй като е известно, че жълтото има психологически ефект върху човешкия мозък. Поради начина, по който очите ни възприемат светлината, жълтото е най-видимият цвят за човешкото око и също така представлява радост и оптимизъм. 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net