Красотата гарантира успешна кариера

09-12-2013

Красивото лице е всичко, което ви е необходимо за добро професионално развитие.

Проучване показва, че красивите хора са по-успешни в кариерата си, дори когато младостта им започва да повяхва. Във всяка кариерна област, която изследването обхваща, хората с атрактивна визия се оказват с по-престижна работа, пише в. „Труд”, позовавайки се на “Daily Mail”.

Изследвани са 8000 мъже и жени с различни професии, възраст и социален статус. Екипът от британски и италиански учени установил, че онези, които се оценяват като най-привлекателни, имат по-престижни работни места, дори когато са на възраст близо до пенсиониране.

„Открихме, че физическата привлекателност е важен фактор по отношение на кариерата, както при нейното начало, така и в средата и края й. С други думи, красивите хора се справят по-добре, независимо от възрастта си”, заяви изследователката Гунди Нийс от Института за социални и икономически изследвания към Университета в Есекс.

Статистиката сочи, че красивите хора получават работа по-бързо, радват се на повече повишения и печелят средно по четири цента повече от колегите си.

Остава въпросът дали успешната кариера на привлекателните хора е резултат от общественото одобрение за сметка на обикновените служители или защото те самите имат по-висока самооценка и са по-уверени в себе си.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net