Храненето в офиса пречи на ефективността

30-11-2016

Миризмата на храна в офиса възпрепятства производителността, условията на труд и офис култура сред служителите, казва проучване.

От 1000 офис работници, двама от всеки пет заявяват, че са твърде заети, за да си вземат истинска обедна почивка, докато повече от половината от участниците, които се хранят със специфични на аромат храни са определяни от колегите си като „анти-социални“, съобщава „Дейли мейл“.

Навикът да се яде на бюрото е нараснал до такава степен, че две трети от хората вече обядват по този начин, цитира проучването в. „24 часа“. Като най-лоша миризма се отбелязва тази на скумрия и сардини или сирене и яйца.

Гарет Каумидоу, който провежда изследването, заявява: „Някои хора не могат да осъзнаят какъв може да е ефекта от избора им за обяд и как това ще се отрази на отношенията им с колегите“.

Храненето на бюрото може да бъде не само проява на лош етикет на работното място, но и има пагубен ефект върху талията. Експертите предупреждават, че нарастващата култура на хранене в офиса може да доведе до увеличаване на теглото, а здравни психолози твърдят, че отвлича вниманието на хората, както в работния процес, така и по отношение на това колко често ядат.

Освен всичко друго, яденето на бюро също е силно нехигиенично - компютърните клавиатури и работните повърхности са пълни с милиони бактерии. През 2014 г. д-р Лиза Акърлей, професор към Кралското общество по обществено здраве, предупреждава, че средностатистическият офис работник влиза в контакт с 10 милиона бактерии на ден.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net