Защо да подарим книга за Коледа

12-12-2014

С наближаването на най-чаканото време от годината, на дневен ред идва въпроса какво да купим за всичките си приятели и близки. С умуването над въпроса и обиколките по магазините, коледните празници се превръщат в истинско изпитание за фантазията, бюджета, дори физическата устойчивост.

А книгите могат да ни пренесат на ръце, директно в деня на Коледа, избягвайки напрежението от избора на правилния размер жилетка, блъскането по моловете и чуденето кой е най-подходящия парфюм. Книгата е един от най-добрите подаръци, които може да изберете за вашите близки за предстоящите празници:

1. Книгата е много личен подарък. Вместо предмет вие дарявате, история, емоция, спомен. Дори и да остане непрочетена, не рискувате нищо, защото подарявате посланието, което сте написали на първата страница – собственоръчно, с любов.

2. Книгата е вечен подарък. За разлика от дрехи, козметика, парфюми, които свършват и изчезват завинаги, книгата остава на библиотеката за вечни времена. Всеки път щом човекът, на когото сте подарили книга, погледне към рафтовете ще се сеща за вас.

3. Книгите носят духа на Коледа. Повечето хора свързват празника с магия, интимност, мечти и домашен уют. Един прекрасен увлекателен роман или вълшебна поезия олицетворява всички тези представи.

4. Книгите са подарък, който не изисква голям бюджет. Имайки предвид цената на една книга, този подарък изисква много по-малко средства от който и да било друг. А стойността й се измерва във величините изкуство, култура, и дори компания.

5. Всички подаръци могат да се купят от едно място. В една единствена книжарница ще намерите подарък за всеки от списъка ви. Без да се ограничавате в художествената литература, книга според индивидуалните интереси може да намерите сред атласите, енциклопедиите, хоби изданията, езотерика, албуми.

6. Книгите са подходящ подарък за всеки, дори за деца. Да спрем с чуденето от типа - 'Този размер неговия ли е!?', 'Този цвят дали ще отива на очите й!?', 'Тази покривка ще отива ли на пердетата в дома й!?' и т.н. Книгите са в универсален размер и десен, който подхожда на всичко.

7. Може да купите подаръците предварително. За да не се блъскате по магази в предпразничната лудница може да купите книгите предварително, да ги опаковате и надпишете и след това да чакат точния момент, за да бъдат подарени. А по празниците само да се насладите на изненаданите физиономии. Още по-добър вариант е да ги поръчате онлайн. Така в спокойна атмосфера ще подберете най-подходящите подаръци за близките си.

8. Книгата е неочакван подарък. В изобилието от шалове, пуловери, ръкавици, коледни фигурки и т.н., книгата блести като диамант. Тя със сигурност ще направи впечатление и на колегите и бизнес партньорите ви, ако решите да прибавите по една в кошницата с кафе, шампанско и шоколад.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net