Grumpy Cat донесе милиони на собственичката си

08-12-2014

Котаракът с нацупена муцунка, известен още като Grumpy Cat (Сърдитата котка), докараа на собственичката си около 100 млн. долара в периода 2012-2014 година.

Така доходите на 28-годишната американка Табата Бандесън от щата Аризона надхвърлили печалбите на холивудски звезди като Никол Кидман, Камерън Диас и Матю Макконъхи, пише БГНЕС, позовавайки се на британски медии.

Истинското име на известния котарак е Тардър Сос. Той доби популярност през 2012 година, когато брата на Табата пусна негова снимка в Интернет. Първото му видео YouTube събра 16 млн. гледания.

„Оттогава телефонът ми прегрява от бизнес предложения”, отбеляза Табата.

Нацупената муцунка на котарака донесла добри пари на Табата и от участието на домашния любимец във филм, посветен на него, от реклама на храна на животни и от две книги за него.

Страницата на Grumpy Cat във Facebook има над 7 млн. ползватели. За житие-битието на животното следят в Instagram около 500 000 ползватели, в Twitter пък то има около 250 000 привърженици.

В САЩ отдавна се правят сувенири с муцунката на Тардър Сос, неговият лик краси тениски, чашки, значки. Муцунката му е изобразена дори върху печива и сладкиши.

„Постиженията му са невероятни. Можах да се откажа от работата на сервитьорка буквално няколко дни след първата му проява в нета”, разкри котешката милионерка.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net