8 факта, които не знаете за Леонардо ди Каприо

01-04-2014

Леонардо ди Каприо е много повече от това, което виждаме на екрана. Но сигурно вече знаете това!

Всъщност, зад актьора, който така добре се превъплъщава във всички сложни роли се крие човек, който не можем да наречем обикновен, имайки предвид следващите факти.

1. Лео е кръстен на Леонардо да Винчи. Майка му посетила художествена галерия, докато била бременна и точно пред картините на Да Винчи усетила първото ритане на бебето. Точно тогава решила, че името му трябва да е Леонардо.

2. Едва не счупил ръката си по време на снимките на „Джанго без окови” след удар по масата. Но Лео не пожелал да прекратят снимките и продължил да играе, въпреки болката. Когато докоснал лицето на партньорката си в лентата Кери Уошингтън, окървавил с ръката си лицето й, с което сцената станала още по-драматична.

3. Презимето му е Вилхелм.

4. Като дете е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство

5. Той е покровител на околната среда. Активен защитник на околната среда. Леонардо винаги лети с нормални полети, а не с частни самолети, за да не замърсява въздуха допълнително. Управлява автомобил, който не замърсява природата и дарява милиони за борба със замърсяванията в опит да гарантира сигурното бъдеще на нашата планета.

6. За малко е щял да си промени името на Лени Уилямс. В началото на кариерата му агентите го съветвали да промени името си, защото Леонардо просто нямало да остане в съзнанието на хората.

7. Първата си роля получил на 5 години. Появил се в шоуто „Romper Room and Friends”, но за малко да го изхвърлят, защото би прекалено палав.

8. Лео е мамино синче. Родители му се развеждат, когато е само на една година. Днес дори голямата му популярност не е успяла да го отдалечи от майка му, към която е много привързан. Те винаги намират време да се видят, а често Лео е придружаван от нея на червения килим, припомня БГНЕС.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net