Меган Маркъл с шокиращи разкрития за кралското семейство пред Опра

08-03-2021

Членове на британското кралско семейство бяха обвинени в расизъм от съпругата на принц Хари Меган Маркъл. Херцогът и херцогинята на Съсекс, които от миналата година живеят в Калифорния, дадоха интервю за Опра Уинфри, в което Маркъл сподели, че е мислила дори да се самоубие.

Още няма потвърдени официални данни, но се смята, че интервюто на американската водеща Опра Уинфри по Си Би Ес (CBS) с Хари и Меган е било най-гледаното в историята на телевизията.

В поредица от зашеметяващи откровения по време на двучасовото интервю с Опра Уинфри Меган Маркъл разкри, че членовете на кралското семейство открито са изразили загриженост за това колко тъмна ще бъде кожата на сина ѝ Арчи, че са изразили готовност да го лишат от кралска титла и че са отказали да гарантират сигурността му.

Днес CBS пусна клипове от интервюто, които не са излъчени, в един от които принц Хари потвърждава, че расизмът е била една от основните причини двойката да напусне Острова.
Също днес Опра Уинфри заяви, че човекът, за който става дума, не е кралицата или нейният съпруг принц Филип, но тя не може да разкрие името му, защото е била помолена от двойката да не го прави.

В интервюто Меган казва още, че за разлика от други членове на кралското семейство тя и Хари нито веднъж не са били защитени от институцията по време на кампанията на таблоидите срещу тях.

„Всичко това се случваше просто защото дишах. Просто не исках да съм жива повече“, каза разплаканата Меган в отговор на въпрос дали е мислела за самоубийство.

Присъединилият се по-късно към интервюто принц Хари обясни, че отношенията с баба му кралица Елизабет Втора са били добри, но тези с баща му принц Чарлз рязко са се влошили. Двойката обяви, че бебето, което очакват през лятото, ще бъде момиче. 

Принц Хари и съпругата му се отказаха от кралските си задължения в началото на 2020 годината и се преместиха да живеят първо в Канада, а след това в САЩ.

Общественото мнение в кралството е на двата полюса.

Кореспондентът на Би Би Си по въпроси на кралското семейство Джони Даймънд заяви, че това е било едно „опустошително интервю“ за монархията.

Той допълни, че много от разкритията са прекалено лични и едва ли изобщо ще последва някакъв официален отговор от Бъкингамския дворец. 

Интервюто предизвика оживени и противоречиви реакции във Великобритания. Преобладаващото мнозинство от хората съчувстват на Меган Маркъл за преживяното от нея. Мнозина правят аналогии със случая с принцеса Даяна. 

Дийн Скот, близък приятел на принц Хари от армията, каза, че при целия му респект към кралското семейство има неща, които не трябва да се премълчават. Омид Скоби, автор на книгата „Да намериш свободата: Хари и Меган“, изтъкна, че двойката много точно е успяла да разграничи в интервюто монархията като институция от самото кралско семейство, което ѝ прави чест. 

Има и крайни мнения като това на антимонархическата група „Република“, че в името на Великобритания и по-младите „тази прогнила институция трябва да си отиде“. 

От другата страна на аргумента биографът на кралското семейство Анна Пастeрнак заяви, че интервюто е оставило горчив вкус с устата ѝ с проявеното пълно неуважение към Бъкингамския дворец. Телевизионният водещ Пиърс Могран, който е отявлен критик на Меган Маркъл, посочи, че тя заслужава „Оскар“ за изиграната роля в интервюто, което според него е пълно предателство към кралицата и кралското семейство.

От Бъкингамския дворец още няма реакция. Добре запознатите с кралското семейство смятат, че такава може дори да не последва. 

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net