Шведът Сами Сверт опроверга твърденията за побой над Сани Алекса

15-06-2017

Няколко дни след като певицата Сани Алекса се оплака, че е била жестоко пребита от шведския си приятел, с когото живее от няколко месеца, „побойникът“ я опроверга.

Сами Кий Сверт твърди, че Александра и семейството й го изнудват за пари. По неговите думи в полицията няма жалба от предполагаемата жертва, а от братът на певицата. Набеденият швед също пуснал жалба срещу българката.

Шведът разказа историята си пред „България днес“:

„Не съм пребил Александра! Още преди инцидента на няколко пъти се разделяхме. Не знам защо още ме нарича „любовта на живота й“ - месец по-рано вече й бях казал, че не я обичам, не й разреших да се нанесе у нас. Бяхме на тази сватба, но вече не точно като двойка. За мен нещата бяха приключили, но тя не искаше да приеме това. Александра не познаваше никой на сватбата, беше поканена само заради мен. По едно време ме викнаха да дойда да я прибера от бара. Защото се напила, буйствала и създавала проблеми на гостите и барманите. Не съм направил нищо, а те искаха да я изгонят от заведението. Не мога да си обясня защо твърди, че съм я бил! Обяснявам си го само по един начин - тя беше толкова пияна, че едва ли помни какво точно се е случило. По принцип Александра пиеше доста и това не ми харесваше“, обяснява Сверт.

„Полицаите дойдоха в дома ми в неделя сутринта. Разказах им всичко. Заради разследването не мога да ви кажа всички подробности. Нека те ги кажат, след като приключат случая. Ще бъдете доста изненадани, като разберете какво точно се случи', твърди шведът. И допълва, че ако я е пребил няма да бъде на свобода, защото законите в Швеция относно насилието са много сурови.

„След инцидента бащата, братът на Александра, тя самата и един мъж, когато не познавам, дойдоха вкъщи (бащата и братът също живеят в Гьотеборг). Почнаха да питат колко пари имам и дали знам кой е непознатият. Самият мъж почна да обяснява, че се занимавал с „такива неща“ от 17 години и почна да говори как може „да решим проблема лесно и незабележимо“. Казах му да изпратим вкъщи бащата и брата, които бяха много разстроени и вярвайки на версията на Александра, ме заплашваха и наричаха как ли не. Но те не си тръгнаха. Обясних на този мъж каква е историята, показах му и моите рани, докато трябваше да се намеся заради Сани. Тогава те си тръгнаха, след като ясно им казах, че няма да им дам никакви пари. Веднага след това се обадих на полицията“, разказва подробно Сами Сверт.

„Искам ясно да се знае, че обичам България и българите – казва шведът по повод обвиненята в расизъм - Бил съм в Пловдив два пъти и срещнах прекрасни хора. Не аз, а Александра наричаше сънародниците си „цигани“. Аз никога не бих употребил думата „джипси“, това е нейна дума! Как мога да съм расист, като първата ми жена е афганистанка, а бившата ми приятелка - българка?!“, пита риторично той.
Шведската полиция също коментира случилото, като признават, че има обвинения и от двете страни.

„В Швеция има стандартна процедура - при съмнения за насилие и побой заподозреният се задържа. Щом като той не е задържан, очевидно не са били намерени доказателства до момента, че е причинил травмите на женатаЮ, обясниха от полицията в Гьотеборг и допълниха, че по случая се работи интензивно, но разследването е затруднено от факта, че на практика разполага само с думата на единия срещу думата на другия.

Даниел, очевидец на инцидента, пък твърди, че Сани е била мъртвопияна и e паднала по стълбите.

„Не познавам много добре Александра, не знам що за човек е по принцип. Не я бях виждал отдавна, но когато се срещнахме на сватбата, беше много пияна. И продължаваше да пие. Момчета на бара не искаха повече да й сервират алкохол. Тогава тя започна да крещи, да се опитва да издърпва бутилката с уиски от ръцете им. Накрая те изпуснаха бутилката и уискито се разля по бара. През цялото време Александра се държеше лошо с останалите гости. Никой с нищо не я беше провокирал, всички се забавляваха. Тя обиждаше, наричаше шведките с грозни думи. Когато партито свърши, тръгнахме за такси. Трябваше да се слиза по много стълби. Тя и Сами бяха точно пред мен. Всички, които слизаха в този момент, видяхме как тя загуби равновесие и падна на стълбите. Сами се опита да я задържи, но не успя и тя падна. И почна да крещи. После нашето такси дойде, но това е, което видяхме', разказва очевидецът.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net