Пищна сватба в президентския дворец в Истанбул

15-05-2016

Пищната сватба на най-малката дъщеря на турския президент Ердоган - Сюмейе се състоя при изключителни мерки за сигурност в Истанбул.

30-годишната булка се венча за своя избраник Селчук Байрактар пред 6000 гости. Сюмейе беше избрала богата рокля, а по традиция косата й бе покрита.

Младоженецът, който е син на бизнесмена Йоздемир Байрактар - собственик на компания за производство на безпилотни самолети, взе с кола булката от президентската резиденция „Тарабия“ в Истанбул. Действащият премиера на страната Ахмед Давутоглу стана свидетел от страна на булката по време на бракосъчетанието.

Събитието беше охранявано от стотици служители на реда, а редица улици в града са били затворени от съображения за сигурност.

Сюмейе е най-малката от четирите деца на Ердоган. Родена е през 1985 г. в Истанбул, учи в САЩ социология и политически науки, а после завършва магистратура по икономика в Лондон. Сюмейе е заместник-председател на проислямска група за защита на правата на жените - Асоциация за жените и демокрацията.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net