Поли Генова класира България четвърта на Евровизия

15-05-2016

Невероятната Поли Генова класира България на четвърто място на тазгодишната Евровизия. Короната отиде за Украйна и нейната представителка Джамала.

Това е най-високата оценка, която страната ни е получавала в този конкурс. Песента на Поли „If love was a crime” спечели най-голям брой гласове от Македония, Австралия, Словения, Франция и Малта.

Песента победител „1944“ е авторско парче на украинската изпълнителка Джамала. Тя третира въпроса за депортирането на кримските татари от Сталин и предизвика бурни дискусии допустимо ли е песен с политически внушения да участва в конкурса, който се брои за консолидиращ фактор в Европа след Втората световна война.

Джамала взима втората победа за Украйна след като преди нея това направи Руслана през 2004 година с песента “Wild dances”.

Сред победителите се вмъкна и Австралия, която участва за втори път. Страната беше представена от Деми Им и взе приза най-много точки от гласовете на журито.

Русия се класира трета, въпреки че Сергей Лазарев победи в зрителското гласуване. Професионалното жури даде по-ниска оценка на песента, композирана от Филип Киркоров и така фаворитът на букмейкърите остана по-назад в генералната класация.

Петицата беше завършена от представителя на домакина Швеция.

Въпреки че не влезе в тройката представянето на Поли Генова беше оценено много високо. Композицията се вписа изцяло в концепцията на конкурса и по реакцията на публиката в залата може да се направи заключението, че тя е много добре приета.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net