Започна делото Австралия срещу семейство Деп

18-04-2016

В австралийския град Голд Коуст започна същинската част от съдебния процес срещу Амбър Хард. Съпругата на Джони Деп е обвинена, че е внесла на континента две кучета от породата „Йоркширски териер” без да уведоми ветеринарните власти.

Миналата година в нарушение на местните закони, Хард транспортира домашните си любимци до снимачната площадка, където известният актьор снима филм в продължение на няколко месеца. Американката е пренебрегнала някои от ветеринарните норми, които функционират в Австралия.

От неделя популярната двойка е на частно посещение в Австралия и засега избягва срещи с журналисти. Пред съда на щата Куинсланд Хард се разкая че внесла нелегално любимите й кучета Пистол и Бу. Изслушването и започна в понеделник и се очаква процесът да продължи 4 дни.

Съпругата на Джони Деп се защитава по дело за незаконен внос на животни в Австралия и подправяне на документи за преминаване на границата от любимите й кучета. Изходът от него може да бъде глоба в размер на 100 хиляди австралийски долара или затвор до 10 години.

Хард заяви, че се смята невинна. Нито тя, нито мъжът й са крили кучетата и са били убедени, че служителите на аерогарата са оформили всички документи, включително и тези за внасянето им, обясни актрисата по време на предварителните изслушвания в края на миналата година. Амбър обаче се признава за виновна във фалшифицирането на карантинните документи, с които миналата година в Австралия бяха внесени териерите.

В Австралия Джони Деп снимаше петия епизод от „Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории“, когато избухна скандалът. Няколко дни след спора, в който здраво се намеси аграрният министър, двете кучета бяха върнати в Щатите.

Австралия има много строги правила и регулации по отношение на влизането на животни в страната, за да може да се предпази от разпространяването на зарази. Влизането на животно на територията на острова обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период. Наказанието за нарушаване на тези правила е 10 години затвор.

Източник: По материали на БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net